puszka, szkła i lampa
Stałki są dobre bo są dobre i stałe.
Lynne: Co ci zamówić?
Ja: Stek...
Lynne: Nie powinieneś jeść mięsa. Kobiety lubią mężczyzn niezależnych, o silnej woli...
Ja: Lynne, ja robię zdjęcia Pentaksem i obrabiam je pod Linuksem...
Lynne: Dobra, to jaki ma być ten stek? Krwisty?
ragingOgr napisał/a:Niestety brak jeszcze wsparcia dla K-3
CzareK
greentrek napisał/a:ragingOgr napisał/a:Niestety brak jeszcze wsparcia dla K-3
Ale dla K-5/II/s jest? Zwłaszcza dla pierwszej wersji, która przecież swoje lata już ma?
Chyba trzeba zassać
greentrek napisał/a:Ale dla K-5/II/s jest?
Kiedyś to były czasy ! Po drzewach się chodziło...
Kotlet`s professional photography
http://sebastianstoklosa.blogspot.com/
fuen napisał/a:Ale osobiście wolałbym Capture One
K10D + Tamron 17-50mm F2.8 IF + Sigma 105mm f2.8 EX DG Macro + Pentax 18-55 3,5-5,6 AL + Metz 48 AF-1
www.morawiec.info Fotografia Zbliżeniowa
k-x, troche szkła i mało czasu.
--
Nie traktuj życia serio!
I tak nie wyjdziesz z niego żywy.
K10D, T90/2.8, S10-20/4-5.6, A50/1.7, M135/3.5, T70-200/2.8, S17-50/2.8
Stałki są dobre bo są dobre i stałe.
K10D, T90/2.8, S10-20/4-5.6, A50/1.7, M135/3.5, T70-200/2.8, S17-50/2.8
Pentax K5II
Jest coś takiego jak kopiowanie ustawień z aktualnie obrabianego zdjęcia (nawet pod prawym przyciskiem myszy) i potem można te ustawienia wkleić do pozostałych zdjęć (hurtowo) albo wszystkie, albo wybrane parametry. Nie mam tutaj DxO to nie powiem jak się to nazywa, ale jakoś tak że wiadomo o co chodziSid Gotama napisał/a:Czy jest możliwość zablokować ustawienia LIGHT AND COLOR i CORRECTION dokładniej chodzi mi o to by dostosować / obrobić zdjęcia z jakimiś wybranymi parametrami a gdy wynik nam odpowiada zablokować i obrobić pozostałe zdjęcia automatycznie.
Zobacz czy instalator oprócz instalacji/deinstalacji ma też reinstalację - to zazwyczaj przywraca ustawienia domyślne. (albo instalator ściągnięty, albo panel sterowania/dodaj usuń programy/...)Sid Gotama napisał/a:Jak zresetować ustawienia, to znaczy przywrócić ustawienia jakie były po świeżej instalacji.
K-30, MZ-50, ME, EX1. 29er.
https://barmiska.blogspot.com/
Presets... Strony 52-28 w DxO Optics Pro 8 User Guidebarmiska napisał/a:Jest coś takiego jak kopiowanie ustawień z aktualnie obrabianego zdjęcia (nawet pod prawym przyciskiem myszy) i potem można te ustawienia wkleić do pozostałych zdjęć (hurtowo) albo wszystkie, albo wybrane parametry. Nie mam tutaj DxO to nie powiem jak się to nazywa, ale jakoś tak że wiadomo o co chodzi
xolox napisał/a:Dziś Działa ! Link z pierwszego postu:
http://www.dxo.com/intl/dphotographer
"Les adultes sont déserteurs" - L'enfance, J. Brel
"Dorośli są dezerterami" - L'enfance (Dzieciństwo), J. Brel
"Les adultes sont déserteurs" - L'enfance, J. Brel
"Dorośli są dezerterami" - L'enfance (Dzieciństwo), J. Brel
K100DS,SMC-Pentax-DA 1:3.5-5.6-rokinon 1:4.5 80-200,Pentax 100-300 4.7-5.8
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron