W fotografii szukam wrażeń - natury mam pod dostatkiem w naturze
K-70 | K1mkII | ME Super | P30t | Zenit 80 | DA 35 f/2.4 | DA 50 f/1.8 | DA 18-55 | K 28 f/3.5 | Tamron: 28-75 f/2.8 | 10-24 | Sigma 70-200 f/2.8 | Pentacon 50 f/1.8
...piękne są tylko chwile...
Zenit 12xp + Helios, Jupiter i inne,
K200, K3 II, kit II, DA 15/4, DA 35/2,8, S 50/1,4, DFA 100/2,8, DA*60-250/4 + HD1,4 AW, AF 540 FGZ
komisarz napisał/a:Jak już napisałem, od kilku lat, w zasadzie bez problemu, używałem k200d z akumulatorkami (bynajmniej nie eneloopy, tylko energizery), bateriami alkalicznymi i litowymi. Litowe były najlepsze, ale z resztą też nie było większych problemów - tzn. nie-litowe krócej trzymały na zimnie, alkaliczne czasami krzyczały, że się rozładowały, co dało się "naprawić" przez restart aparatu. Dopiero dzisiaj (własciwie wczoraj) aparat odmówił posłuszeństwa całkowicie.
I tyle. A teraz w ramach peesu - za "namową" SlicaR, kupiłem baterie litowe. I... działa
(ale dla dobra wiedzy przyszłych pokoleń - z całą mocą jeszcze raz potwierdzam, że do tej pory rodzaj baterii czy akumulatorów nie miał większego znaczenia).
Lynne: Co ci zamówić?
Ja: Stek...
Lynne: Nie powinieneś jeść mięsa. Kobiety lubią mężczyzn niezależnych, o silnej woli...
Ja: Lynne, ja robię zdjęcia Pentaksem i obrabiam je pod Linuksem...
Lynne: Dobra, to jaki ma być ten stek? Krwisty?
Apas napisał/a:K-200D na starość
komisarz napisał/a:
wydaje się, że kadwusetkę kupiłem wieki temu w zamierzchłych czasach i niemal dziwię się, że ciągle działa. Ale z drugiej strony - ona ma tylko 5,5 roku!
komisarz napisał/a:
[ Dodano: 2015-02-14, 18:18 ]
P.S. Apas, za Twoją radą przetarłem matrycę papierem ściernym (to ta płaska płytka za obiektywem?), no i nie wiem, zdjęcia wcale nie ostrzejrze, a nawet jakby wyblakłe i pojawiły się dziwne farfocle na zdjęciach. To normalne?
Lynne: Co ci zamówić?
Ja: Stek...
Lynne: Nie powinieneś jeść mięsa. Kobiety lubią mężczyzn niezależnych, o silnej woli...
Ja: Lynne, ja robię zdjęcia Pentaksem i obrabiam je pod Linuksem...
Lynne: Dobra, to jaki ma być ten stek? Krwisty?
Apas napisał/a:Nawet nie próbuj robić zdjęcia o ile ktoś nie zaoferuje za nie 1000 euro. W przypadku atrakcyjnych kobiet może być 500 euro i stosunek. Do golarki.
...piękne są tylko chwile...
Zenit 12xp + Helios, Jupiter i inne,
K200, K3 II, kit II, DA 15/4, DA 35/2,8, S 50/1,4, DFA 100/2,8, DA*60-250/4 + HD1,4 AW, AF 540 FGZ