Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
Kiedyś to były czasy ! Po drzewach się chodziło...
Kotlet`s professional photography
http://sebastianstoklosa.blogspot.com/
puch24 napisał/a:
...- ale bez przesady, nie tylko małą głębią ostrości fotografia stoi.
Osobiście używam K-5 a nie kompakta ze względu na dynamikę i szeroką tonalność. Nie bez znaczenia jest też zachowanie kolorów przy wyższej czułości. O głębi ostrości nie myślę.CytatJak napisałem brak wymagań co do małej GO niesie za sobą brak wymagań co do posiadania dużej matrycy.
Kfan napisał/a:/.../ małej GO/.../ GO/.../ małą GO/.../ minimalnej GO/.../ GO /.../ papierowa GO/.../ dużą GO/.../ duża GO/.../ małą GO/.../średnią GO
Kfan napisał/a:Czym stoi fotografia to zupełnie inny temat natomiast co jest potrzebne do określonego celu to też inny.
Lepiej wyjść na spacer, niż wyjść na debila.
Jeden aparat 2017
kojut napisał/a:Jakaś nowa religia tu wyrasta
Kfan napisał/a:Robiąc zdjęcia kompaktem z matrycą 1/1,7 takiego wyboru nie mam - mam zawsze dosyć dużą GO - poza macro oczywiście.
Polska, cóż, to nie Śląsk, ale też tam ładnie, A. Sapkowski, "Boży wojownicy"
GX8, GM1, P7-14, P12-32, P35-100, P100-300, K50/1.1
SaN
Benek napisał/a:
To zdjęcie nie ma oczywiście dowodzić, że kompaktem można złapać taką samą papierową GO jak 5d + EF 85/1.2. Ma tylko obrazować, że jeśli człowiek trochę pogłówkuje, to może osiągnąć akceptowalny efekt mimo - pozornej - mizerii sprzętowej.
espresso napisał/a:pokazał się test 50-140/2,8 http://www.optyczne.pl/in...ywu&test_ob=341 cena szokuje. Tylko nie wiem czy nie większym problemem jest szok wynikający z jakości jak się przytrafić może w Pentaxie.
CytatThe X-T1 has been on sale for a year now. Do you get the sense that it’s mostly being bought by existing X-series camera owners?
No, I think we’ve definitely captured a new customer base. We have a showroom in Tokyo, and we see a lot of customers coming in with DSLR gear wanting to change systems. We’ve definitely captured new customers.
Mieści się z gabarytem pomiędzy M1 a M5 Olka. Czyli trochę za mały.Benek napisał/a:równie duży bezlusterkowiec
Benek napisał/a:równie dużymi obiektywami
Benek napisał/a:Tego akurat nie rozumiem. Mieć lustrzankę i zmieniać ją na równie duży bezlusterkowiec, z równie dużymi obiektywami.
Lepiej wyjść na spacer, niż wyjść na debila.
Jeden aparat 2017
Fujifilm XT-1, XF 10-24 F/4 R OIS, XF 18-135 F/3.5-5.6 R LM OIS WR, XF 60 F/2.4, XC 50-230mm F/4.5-6.7 OIS, Panasonic LX-100
Moje fotki : http://500px.com/6sycamor