kerad napisał/a:Słownik języka polskiego napisał/a:
Plastyczny to mający wyraźnie zarysowane kontury i kształty, sprawiający wrażenie trójwymiarowości, wypukły, bryłowaty. Często chodzi o wyraźne podkreślenie różnicy poziomu. Przeciwieństwem motywu plastycznego jest płaski motyw.
M.K napisał/a:Z tej definicji bije wyraźnie, że plastyczny to przestrzenny lub perspekywiczny z pewnymi dodatkowymi cechami. A w fotografii przestrzeń często podkreślana jest płytką GO...
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
...żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś sam...
Lepiej wyjść na spacer, niż wyjść na debila.
Jeden aparat 2017
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
Michu napisał/a:a wchodziłeś na Shorpy? Widziałeś gdzieś tam płytką głębię ostrości?
M.K napisał/a:Powiem tak: chyba chodzi Tobie o to, że powinniśmy czuć szacunek przed Tobą, bo skoro doświadczyłeś tej plastyki jako posiadacz systemu 6x7 i 105, a my biorący udział w konkursie to szaraki, i nasze prace są guzik warte to na kolana i pokłony przed Tobą Panie Michu.
Michu napisał/a:Dyskusja pasjonująca niczym doktorat Magdaleny Ogórek.
Pozdrawiam
Arti
M.K napisał/a:Penteusz, czy umiałbyś swoje fotografie wybronić używając tego co już wiemy o plastyce?
M.K napisał/a:Na pierwszej razi mnie brak symetrii. Mlode zboże z nagim polem nie jest dzielona idealnie na pół,
Penteusz napisał/a:Ja w swoich pracach poszedłem właśnie tą drogą. zastosowałem dużą GO przymykając obiektywy, ale u głosujących moje prace nie znalazły większego poklasku. Lepsze wyniki miały te z małą GO.
Pozdrawiam
Arti
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron