zenonblacha  Dołączył: 04 Wrz 2007
matb napisał/a:
Lepiej?

Od razu!

Przedzial cenowy nie ten, ale i tak dzieki za opinie.

@Michu: Co do gorszej jakosci obrazu z wymienionych obiektywow tele. Jezeli nie beda odstawaly od Taira, to bede zadowolony. Beda?

Michu  Dołączył: 18 Kwi 2006
NIe mam pojęcia. Po pierwsze nie miałem Taira. Po drugie najlepszym dla Ciebie wyjściem, byłoby zdobycie sampli i dokonanie samooceny. Miałem na kompie (ale w kosmos poleciały) foty z Sigmy. WIesz. Mydełko. Kit do niej to Wilkinson. Zaapeluj - może ktoś Ci podeśle...

Michu napisał/a:
WIesz. Mydełko. Kit do niej to Wilkinson.

W calym zakresie ogniskowych, czy tylko na najdluzszej?

Żaba  Dołączył: 08 Cze 2006
Michu napisał/a:
Miałem na kompie (ale w kosmos poleciały) foty z Sigmy. WIesz. Mydełko. Kit do niej to Wilkinson.

Michu w mojej stopce jest adres do mojej strony tam masz katalog ze zdjęciami z Sigmy i Pentaxa. Jakoś tego mydełka nie zauwazyłem a już na pewno nie powiedział bym że Kit do niej to Wilkinson. ;-)

awakqwq napisał/a:
Michu w mojej stopce jest adres do mojej strony tam masz katalog ze zdjęciami z Sigmy i Pentaxa. Jakoś tego mydełka nie zauwazyłem a już na pewno nie powiedział bym że Kit do niej to Wilkinson. ;-)

Wlasnie na tych zdjeciach oparlem swoje wnioski. Tez nie widze, zeby Sigma mydlila - w przeciwienstwie do Pentaxa, ktoremu rzeczywiscie wiele brakuje. Przydalyby sie jeszcze zdjecia na maksymalnej ogniskowej tej Sigmy.

Może w weekend ściągnę od DeMii jej Sigmę - na której oparłem swe wrażenia i zapodam sample (robiłem na 300mm zarówno na otwartej jak i przymkniętej o 1 działkę przysłonie).

zenonblacha napisał/a:
Przydalyby sie jeszcze zdjecia na maksymalnej ogniskowej tej Sigmy.
Dziś wrzucę. Na razie w kartalogu "W obiektywie" jest zdjęcie i crop gołębia 300mm f/5.6

[ Dodano: 2007-09-05, 15:31 ]
Michu to chyba jest główna bolączka Sigmy i Tamrona, a mianowicie powtarzalnośc produkcji. Można kupić dobry lub kiepski egzemplarz :-/

Wiem, że oglądając powiększenia, miałem mydlo. I było ono o wiele większe, niż z amatorskiego Tamrona 90-300 którym dysponuję. Do tych wyników narzekania na kita są, moim zdaniem, społecznie nieuzasadnione i przynoszące tym samym duże rozwarstwienie naszego społeczeństwa.

Michu napisał/a:
Do tych wyników narzekania na kita są, moim zdaniem, społecznie nieuzasadnione i przynoszące tym samym duże rozwarstwienie naszego społeczeństwa.
que :?:

awakqwq napisał/a:
Na razie w kartalogu "W obiektywie" jest zdjęcie i crop gołębia 300mm f/5.6

Sadzac po tym golebiu, to Sigma na 300 mm wcale nie odstaje od Taira. Czyli jest dobrze.

Michał K  Dołączył: 22 Lut 2007
BarteKK ma i taira i sigme :-)

Skocz do: