Polska, cóż, to nie Śląsk, ale też tam ładnie, A. Sapkowski, "Boży wojownicy"
GX8, GM1, P7-14, P12-32, P35-100, P100-300, K50/1.1
Benek napisał/a:Tragiczna rozdzielczość, tragiczne aberracje, tragiczna winieta, tragiczna beczka...
Benek napisał/a:Przeczytałem sobie dzisiaj test szkła bardzo zacnie się nazywającego i zapowiadającego, czyli Carl-Zeiss Vario-Tessar T* E 16-70mm f/4 ZA OSS. I byłem po prostu przerażony jak bardzo zdewaluowała się fraza "Carl-Zeiss". Tragiczna rozdzielczość, tragiczne aberracje, tragiczna winieta, tragiczna beczka...
http://www.photozone.de/sony_nex/901-sony1670f4oss
Bez przesady. Są systemy bezlusterkowe z jeszcze mniejszym rejestrem (lub podobnym) i da się tam znaleźć zoomy bez tak tragicznych osiągów optycznych.Kfan napisał/a:Na ten moment krótki rejestr robi swoje.
Benek napisał/a:Taaak. Jak już się kupi (i nie można oddać) od razu obraz się wyostrza, winieta zmniejsza, aberracje znikają...
bogdanm napisał/a:Benek napisał/a:Taaak. Jak już się kupi (i nie można oddać) od razu obraz się wyostrza, winieta zmniejsza, aberracje znikają...
W tym przypadku szkło (o ile wiem) było pożyczone, więc ta teoria odpada :)
Minolta X500 + wiadro słoików
Pentax K-S2,[S]12-24, [P]16-45, [P]35
Benek napisał/a:Bez przesady. Są systemy bezlusterkowe z jeszcze mniejszym rejestrem (lub podobnym) i da się tam znaleźć zoomy bez tak tragicznych osiągów optycznych.Kfan napisał/a:Na ten moment krótki rejestr robi swoje.
Bzdura. Piszę o tym, że konkretne szkło w konkretnym teście wypadło fatalnie. Nie potrafisz przyjąć do wiadomości faktu, to go po prostu zignoruj.sasic napisał/a:Fuji rulez albo inne OMD
Kfan napisał/a:Benek napisał/a:Bez przesady. Są systemy bezlusterkowe z jeszcze mniejszym rejestrem (lub podobnym) i da się tam znaleźć zoomy bez tak tragicznych osiągów optycznych.Kfan napisał/a:Na ten moment krótki rejestr robi swoje.
Z matrycą DX? Które to?
O le wiem Samsung i Fuji mają dłuższe rejestry.
Czyżby Canon?