jaad75  Dołączył: 07 Paź 2006
Aa, chyba że... :-)

ggdh  Dołączył: 06 Sty 2008
zloty_2000 napisał/a:
A który model Estrelli? Dzieciakowi kupiłem Estrella Visco z pianką memory 4cm i powiem, że czasem bym się z nim zamienił. diabelnie wygodny, rano wstajesz bez obolałych kości (mam uszkodzony n. kulszowy plus z deka zjechany kręgosłup).
Wcześniej dość sceptycznie podchodziłem do pianek typu memory, jednak po użyciu jedną noc zdecydowanie zmieniłem zdanie.

MK Foam Estrella Bio w wersji SOYA

dlugas1982  Dołączył: 07 Lis 2008
http://www.artklon-matera...aterace-premium

Mam chyba Model Saragosa lub dość zbliżony
Nie jest to jakiś mega wypas bio hiper mega unikalny materac, ale za takie pieniądze warto

Minusem dla Was jest brak "się położenia" przed zakupem, chyba, że ktoś będzie u nas przejazdem :]
Gość konkretny, sam je składa do kupy nawet na dziwne zamówienie

Koszt 2 lata temu ok 800złz dostawą do domu na 3 piętro :]
pokrowiec w cenie
Strona Letnia jest u nas delikatnie twardsza, a zimowa "deczko miększa"
Do tego należy pamiętać o tym, aby co jakiś czas materac odwracać do góry nogami, stronami itp.

Podobny w Dżysku Czy Abrze kosztował 2x więcej

b-bar01  Dołączył: 09 Lip 2010
osobiście przetestowałem dwa materace tego polskiego producenta:
http://www.comfortbe.pl/menu,7,e_sklep
w niczym nie ustępują tym z ikei.
ceny atrakcyjne, materace standardowe i w dowolnej konfiguracji materiałowej na zamówienie.

Trochę pospaliśmy i Estrella jest dla mnie idealna. Ale dla żonki trochę za twarda. Zobaczymy jak to będzie wyglądało po jakimś czasie. Na razie na zwykłym jyskowym łóżku z ównianym stelażem, ale już za kilka tygodni zawita rama custom-made i dobrym stelażem od mk foam (z szafą 4.6x2.9m do kompletu :evilsmile: )

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
Przyzwyczai się.

Moja też narzekała że twardo, a teraz by się nie zamieniła spowrotem.

Mija miesiąc i czas na wnioski:

- materac twardy, na początku to przeszkadzało, ale teraz to jest bajka: jak śpię u rodziców na dziadowskim materacu prawie czuję jak biodrami dotykam stalaża.
- żona narzekała, teraz się przyzwyczaiła i nie chce zostawać na noc u teściów po np. grillu. Woli sie tez 4km przejść :lol:
- pewnie nie ma to związku, ale śpię od pół do pełnej godziny mniej niż przez ostatnie parę lat i jestem bardziej wypoczęty...

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
ggdh napisał/a:
- pewnie nie ma to związku, ale śpię od pół do pełnej godziny mniej niż przez ostatnie parę lat i jestem bardziej wypoczęty...
może po prostu spałeś za długo ? (tak, też tak można :-P )

Skocz do: