NAFO expansion is non-negotiable
K-30, MZ-50, ME, EX1. 29er.
https://barmiska.blogspot.com/
Są dwa lematy Dady-Opiszona.
Trzeci lemat Dady - FuFu w kwadracie jest boskie.
Pozdrowienia z jaskini Kicka
dyniek napisał/a:mam lampę do makro, taką nakręcaną na obiektyw.
dyniek napisał/a:Moja lampa niestety nie jest 'przelotowa' (okrągła i diody dookoła obiektywu), jak i nie da jej się odwrotnie zamontować. W tym układzie świeciłaby na body Ale chyba poradzę sobie metodami domowo/castoramowymi.
Pentax K5II
Chyba że nie mają gwintu, tylko bagnet i cała teoria idzie się........ . Pierścienie z gwintem to nawet nie low budget made in China. Właściwe pierścienie mają bagnet z obu stron.Sid Gotama napisał/a:z gwintu pierścieni do gwintu lampy
Dada napisał/a:Chyba że nie mają gwintu, tylko bagnet i cała teoria idzie się........ . Pierścienie z gwintem to nawet nie low budget made in China. Właściwe pierścienie mają bagnet z obu stron.Sid Gotama napisał/a:z gwintu pierścieni do gwintu lampy
Pentax K5II
pozdrawiam Janusz
zippo50 napisał/a:jak dobrze rozumiem to ma lampę tzw ring flesz
dyniek napisał/a:No mam lampę do makro, taką nakręcaną na obiektyw. Ale teraz mocuję obiektyw odwrotnie do body i jak w takiej sytuacji podpiąć ta lampę. Nie znalazłem takiego adaptera, stąd moje pytanie
Pentax K5II