noel55  Dołączył: 22 Wrz 2010
[K-x] Wymiana kosza na baterie w Pentax K-x
Witam
Potrzebuję wymienić kosz na baterie w moim k-X z powodu ułamania mocowań do klapki zamykającej baterie ale nie wiem jak się do tego zabrać.Zapasowy kosz udało mi się nabyć.
Może ktoś mi pomoże i oświeci jak mam to zrobić.
Proszę o pomoc.

Kot72  Dołączył: 15 Paź 2014
noel55, dział ,, korpusy cyfrowe ,, str 2 , ,, K-r zarysowana matryca . Masz tam dokumentację fotograficzną z rozbiórki K-r .Konstrukcja podobna do Kx więc powinieneś dać radę . Jeśli posiadasz wkrętak PH000 to większego problemu nie widzę ;-)

Wielkie dzięki Tomek.
Co do pokrywy dolnej,mocowania śrub z boku (dwie) i jednej w koszy na baterii, u Ciebie akumulatora to wiedziałem.Ciekaw byłem jak sobie z górą poradzić aby kosz wyjąć bo do niego przymocowane jest mocowanie paska.
Dzięki zrobię podejście i dam znać.

Mullah  Dołączył: 25 Sie 2009
Witam,

Odświeżam temat, bo mam ten sam problem. Gdzie można zdobyć taki kosz na baterie ?

Z góry dzięki za pomoc :)

P.

Witam
Ja kosz zakupiłem na Allegro ale możesz się skontaktować z serwisem Apollo.Wymiana kosza z pełnym przeglądem serwisowym kosztuje 150 zł ale nie wiem ile policzą cię za kosz. Napisz do nich albo zadzwoń.

Witam.
Update: znalazlem serwis, ktory twierdzi ze potrafi zrobic metalowe "zabki" zamiast tych odlamanych. I to o wyraznie taniej :) Dam im to zrobic.

P.

Ok.Możesz podać namiary na ten serwis i podać koszt takiego zabiego?Pytam bo jeszcze aparatu do serwisu nie oddałem.

noel55 napisał/a:
Ok.Możesz podać namiary na ten serwis i podać koszt takiego zabiego?Pytam bo jeszcze aparatu do serwisu nie oddałem.

Mieszkam na Slowacji, to i serwis znalazlem tutaj - www.matunak.sk. Ma to kosztowac okolo 15 EUR.

Skocz do: