Są dwa lematy Dady-Opiszona.
Trzeci lemat Dady - FuFu w kwadracie jest boskie.
Pozdrowienia z jaskini Kicka
sylwesto napisał/a:W okolicach 3 tys. można kupić Hasella z obiektywem. Praktycznie codziennie jest jakaś nowa oferta sprzedaży na a., chyba przez te doniesienia o zaprzestaniu produkcji kolejnych filmów.
Pewnie. To wszakże 120.Marcinicus napisał/a:A wspomniany Hasselblad to na jaki film? Będą pasowały te od Psixa?
120 | 135 | APS-C
C330s 67 45 75 105 165 | MXx2 MES (nie działa) MZ-5n (nie działa) 28 50 35 43 (nie działa) 50 | GRII K-5 21
JORGE.MARTINEZ@PL | Jeden Aparat 7.0 | Instagram
jorge.martinez napisał/a:sylwesto napisał/a:
trzeba stale uważać na korekcję paralaksy i ekspozycji, ze względu na wyciąganie się mieszka.
E, to chyba tylko wtedy, gdy się fotografuje z bliska, nie?
K-5IIs + Pentax p30n + Tamron 17-50/2.8 + Sigma 30/1.4 + Sigma 85/1.4 + Paragon PMC 135/2.8 + Helios 44-2 + Metz 48 + YN460
120 | 135 | APS-C
C330s 67 45 75 105 165 | MXx2 MES (nie działa) MZ-5n (nie działa) 28 50 35 43 (nie działa) 50 | GRII K-5 21
JORGE.MARTINEZ@PL | Jeden Aparat 7.0 | Instagram
CytatDa się kupić w miare młode egzeplarze (mój 500c/m jest z 92 roku
CytatKupując średniaka, trzeba wziąć takiego, który da się serwisować. To podstawa, moim zdaniem.
CytatPrzerobiłem bronke EC, S2A, yashice 124, rolleiflexa 3,5F, mamiye 645.
Ostatecznie zdecydowałem się na hassela z trzech wględów.
1. Da się kupić w miare młode egzeplarze (mój 500c/m jest z 92 roku za co odpowiednio więcej zapłaciłem)
2. Da się go serwisować
3. Jest modułowy - jak siędzie jakiś element, to w osteteczności kupię drugi. Np. samo body, bez matówki, kominka, szkła i kasety to koszt ok. 700 zł. Do przełknięcia.
"W sztuce może być coś dobrze zrobione albo źle, nic więcej." Stanisław Lem
CytatSprzedałem go znajomemu.
CytatCo do robienia nim zdjęć - jeśli chodzi o mechanikę, to cudeńko - miałem do czynienia z kilkoma 6x6 i ten chodził najprzyjemniej. Matówka bardzo dobra. Genialny patent z blokowaniem pierścienia przysłon i czasu. Co mam więcej powiedzieć?