wuzet  Dołączył: 12 Sie 2009
Vinylowi Ortodoksi
Są na sali użytkownicy czarnych krążków ?

Enzo  Dołączył: 20 Gru 2006
Masz na myśli szczerbatych hokeistów?

Jesli słuchają muzyki z płyt analogowych to jak najbardziej.

plis  Dołączył: 12 Paź 2011
Re: Vinylowi Ortodoksi
wuzet napisał/a:
Są na sali użytkownicy czarnych krążków ?

Są :)

Michu  Dołączył: 18 Kwi 2006
Sorry, przeczytałem ortalionowych...

Dada  Dołączył: 01 Mar 2007
Obecny.

powalos  Dołączył: 20 Kwi 2006
Jakąś kolekcję mam. Tylko gdzieś od dwóch lat ich nie używałem. Prawdę mówiąc, to pozbyłem się wzmacniacza do którego mógłbym podłączyć adapter. A ten mam nadzieję jest jeszcze sprawny. Pzdr.

szybkiparowoz  Dołączył: 20 Lut 2011
Vinyl się skończył gdzieś tak na "And Justice for All".

Fafniak  Dołączył: 19 Kwi 2006
gramofon nie adapter

używam nadal :)

Poszukuję teraz singla Paint it black" - mój jest w bardzo słabym stanie :(

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Czasem używam.

White  Dołączył: 31 Paź 2008

W domu mam kilkaset płyt. Mam nadzieje ze 10 letnia rozłąka nie wpłynęła na nie destrukcyjnie.
Tutaj kupiłem tez troche krążków. Część nowych, ale tez trochę używanych.
Wlasnie pytanie. Gdzie kupujecie obecnie płyty ? Widzę na przykład na stronie sklepu nie dla idiotów ze maja ponad 3 tys. tytułów. Czy macie jeszcze jakies inne sprawdzone miejsca do zakupów z dużym wyborem i moze lepszymi cenami ? Jest jakiś krajowy, dobry i sprawdzony sklep z używanymi ?

pawgra  Dołączył: 29 Maj 2008
wuzet, ortodoksyjnie przestrzegam słuchania muzyki ze źródeł analogowych - z czego winyl jest mi najbliższy ;-) płyty kupuję tylko i wyłącznie w "komisach" lub na "wyprzedażach"... smażenie rozbiegówki jest tym co lemingi lubią najbardziej ;-)

wuzet napisał/a:
W domu mam kilkaset płyt.
Ja tylko kilkadziesiąt. Kupowane przeważnie w ubiegłym stuleciu. Teraz nie kupuję, bo razem z CD i jakąś tam kolekcją filmów i tak zajmują dużo cennego miejsca. Choć przyznam, że parę rzeczy jeszcze bym zmieścił. Ale mnie to raczej (tak, jak w foto) starocie interesują. Podobnie jak pawgra czasem szukam w dziwnych miejscach.

Dada napisał/a:
czasem szukam w dziwnych miejscach
mam w Gdyni 3 miejsca, gdzie zostawiłem swoją "wish list" i jak tylko coś z niej się pojawi to zaraz mam maila albo i fona ;-) czasami trochę mnie to irytuje, bo wg niektórych Pink Floyd = pink freud... a to już nie to samo - jak śpiewali klasycy ;-) tak czy inaczej dużo bardziej wolę fałszywy alarm raz w tygodniu niż przegapić zajefajny winyl z powodu czyjegoś zaniedbania ;-) tak czy inaczej - WINYL PONAD WSZYSTKO!!

Musze zatem wykorzystać ostatnie tygodnie pobytu tutaj i poszperać w kilku sklepach. Pchli targ tez musze odwiedzić.
Po ile chodzą używane płyty w Polsce ?

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006

wuzet napisał/a:
Po ile chodzą używane płyty w Polsce ?
od 20 do 200 PLN

Na Allegro popatrz. Tam trochę tego jest.

Nowe, po sprawdzeniu w MM, widzę ze są podobne do tutejszych. Po przeliczeniu oczywiscie. Używki w dobrym stanie tak ok. 10$. Oczywiscie w całkiem dobrym stanie odpowiednio droższe, ale i można trafić na sporo niższe ceny. Trafiają sie nawę wyprzedaże po 1$. Tylko potrzeba szczęścia trafić coś pod swoje gusta i ze stanem tych plyt tez bywa różnie.

Skocz do: