Marooned  Dołączył: 14 Paź 2006
Pyrek, za daleko szukasz. Ja bym obstawiał, że bateria już swoje przeżyła i wypadałoby wymienić po 4 latach :) Innej słuchawki z pełną fizyczną klawiaturą niestety już próżno szukać na rynku, więc została mi ta póki nie przestanie działać.

Arti  Dołączył: 20 Kwi 2006
Chosen napisał/a:
Zasadniczo nie ma porównania pomiędzy tymi telefonami, ale wyznaję zasadę, iż telefon służy do DZWONIENIA!

I pewnie dlatego temat jest o urządzeniach mobilnych, w których "dzwonienie" jest jedną z mniej ważnych funkcji...

olejx  Dołączył: 25 Wrz 2013
Marooned napisał/a:
Pyrek, za daleko szukasz. Ja bym obstawiał, że bateria już swoje przeżyła i wypadałoby wymienić po 4 latach :) Innej słuchawki z pełną fizyczną klawiaturą niestety już próżno szukać na rynku, więc została mi ta póki nie przestanie działać.

Tu masz
http://www.microsoft.com/...sEnhancedWidget

producent podaje:

Maksymalny czas gotowości:
36 dni
Maksymalny czas odtwarzania muzyki:
49 godz.
Maksymalny czas rozmów (2G):
21.0 godz.

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
taaa
a system operacyjny jaki ?

[ Dodano: 2015-06-08, 11:06 ]
zresztą - to jest telefon, a nie "urządzenie mobilne"

Telefon który możesz wziąć ze sobą jest chyba mobilny??

Arti  Dołączył: 20 Kwi 2006
olejx napisał/a:
Telefon który możesz wziąć ze sobą jest chyba mobilny??

Telefon to telefon, stacjonarny czy mobilny. Smartfon to smartfon itd. "Zadzwonić" dzis można bez większego problemu laptopa ale nikt ich telefonem nie nazywa... Nie ma sensu porównywać różnych urządzeń, zupełnie inaczej używanych. Nawet jeśli mają jakieś cechy wspólne.

olejx, nie wiem co tu wklejasz, ale jeśli piłeś do klawiatury, to specjalnie zaznaczyłem, że chodzi o pełną.

No i tak jak pisze Arti, jak ktoś chce telefon tylko do dzwonienia, to polecam Nokię 3210 czy coś w tym stylu. Ewolucja tych urządzeń przeszła dość gładko stąd wielu nadal uważa smartfony za telefony, a im bliżej do pecetów niż telefonów.

Generic  Dołączył: 09 Lis 2007
Marooned napisał/a:
Innej słuchawki z pełną fizyczną klawiaturą niestety już próżno szukać na rynku, więc została mi ta póki nie przestanie działać.

Blackberry o-)

Marooned sprawdź sobie to będziesz widział. To co podałem nie jest z pełną klawiatura. Jezeli chodzi tylko o taki to można uznać ze linka nie ma. Chciałem pomoc.
Pozdrawiam

Generic napisał/a:
Blackberry
Żartowniś ;-)
olejx napisał/a:
Marooned sprawdź sobie to będziesz widział.
Sprawdziłem. Nadal widzę tam T9 a nie pełne qwerty, ale może otwiera mi się inna strona.

No i chyba pozostaje jeszcze kwestia systemu. Obecnie widzę dla siebie tylko Androida, co zawęża nieco rynek. No ale wprowadziłem zbędny offtop, już znikam z wątku :)

natchniony ankietą dokonałem po raz pierwszy od 3 lat zakupu urządzenia mobilnego (choć nie wiem czy jako zakup liczy się telefon od operatora - bo jak tak, to jest to moje pierwsze urządzenie mobilne ;-) ) - no ale nie będę zmieniał odpowiedzi

PiotrR  Dołączył: 03 Maj 2006
A jakie urządzenie kupiłeś?

Lumia 640 DS

i teraz najlepsze - przechodzę na nią z SGS4 :-P

Że androidziarze nie przechodzą na windę, czy jakoś tak?

że trochę dziwnie z "flagowca" przechodzić na średnio-niską półkę z niszowym systemem

ale - może jestem naiwny - mam nadzieję, że telefon spełni moje wymagania :-)

Najpierw Pentax -> Nikon, teraz Android -> Windows.
Cytując Batty'ego ze stopki: Time to die.

A, że flagowiec... E, tam.

Fajnie ta Lumia wygląda w sumie. A czy jest na win-phone jakaś alternatywa dla oryginalnego office'a, za którego po upływie okresu promocyjnego trzeba płacić 30zł/miesiąc? W sensie coś na czym można otworzyć i ewentualnie zedytować dokument i co będzie na ten przykład kosztowało 60 albo 100 złotych na zawsze, jak w andrucie.
Bo prawdę mówiąc jeszcze się nie przekonałem do abonamentowego płacenia za programy (W przypadku office'a, to się pewnie jeszcze długo nie przekonam, bo swego czasu kupiłem Office Home 2007 na trzy stanowiska za sugerowane na pudełku 199 zeta i nie widzę, żeby to w jakikolwiek sposób przestawało spełniać moje wymagania.)

Marooned napisał/a:
Najpierw Pentax -> Nikon, teraz Android -> Windows.
Cytując Batty'ego ze stopki: Time to die.
no cóż, ale to tylko słuchawka do dzwonienia i przeglądania netu ;-)

Generic  Dołączył: 09 Lis 2007
Marooned napisał/a:
Obecnie widzę dla siebie tylko Androida

Dlaczego?

Poważnie pytam, bo tak samo myślałem. I też jestem uparty na pełną klawiaturę odkąd chyba 8 lat temu kupiłem Samsunga i600. Potem był tylko macany android, wkurzył mnie, był g1, tak się zestarzał że do niczego się nie nadawał, wpadła mi niechcący nokia e71. Na 3 lata! Aż upadła po raz tysiąc trzysta jedenasty i pękł ekran. No i się zaklinowałem między BB Curve 9360, Bold 9790 (to samo praktycznie +dotyk) i nokia e6. Padło na nokię bo jednak bateria lepsza. I okazało się, że z aplikacjami jakimikolwiek gorzej niż w BB i po paru tygodniach odpadł mi suwak od blokowania, musiałem skleić i za każdym razem boję się, że znowu odpadnie o-\

Gwiazdor  Dołączył: 05 Mar 2007
żona ma Nokie Ascha 302 - co ten telefon przechodzi! ;-) I działa, nic nie odpadło.
Tyle, że używa go w 90% jako telefon, dopiero sporadycznie jako przeglądarkę netu.

Marooned napisał/a:
Obecnie widzę dla siebie tylko Androida
Odkąd mam Nokię Lumię 520 Nie widzę (prawie) potrzeby używania Androida.
Prawie, bo jest kilka programów, których na Win8 nie ma. Gdyby nie to... Sam system jest kilka lat do przodu w stosunku do Androida jeśli chodzi o UI.

Skocz do: