Czy Kartaginę faktycznie należy zburzyć?
Tak, już czas najwyższy, nie będzie Niemiec pluł nam w twarz.
12% Complete
3 (12%)
Nie, przecież produkują doskonałe parówki.
8% Complete
2 (8%)
Ogarnij się! Nasi już tam byli, kamień na kamieniu nie został.
32% Complete
8 (32%)
Yyyyyy...
48% Complete
12 (48%)

paszczak007  Dołączył: 12 Maj 2013
szybkiparowoz napisał/a:
A w ogóle to co Wy tyle pytacie?!

ko pyta wiel błondzi

Żaba  Dołączył: 08 Cze 2006
A co na to NATO?

PK  Dołączył: 24 Maj 2008
Oficjaly kominikat głosi: Probably Put in here.

SlicaR  Dołączył: 28 Kwi 2013
Yyyyyyyyyyyyyyyyyy :shock:

tref  Dołączył: 05 Wrz 2006
Między I i II wojną punicką Hazdrubal wprowadził do religii państwowej bogów hellenistycznych i tubylczych. Przeciągnął w ten sposób na swoją stronę kolonistów greckich z Hiszpanii oraz wodzów miejscowych plemion wraz z ich ludami. To ułatwiło mu bezwzględny wyzysk ludności przy pracach w rolnictwie, rzemiośle i w górnictwie. Stałe zapotrzebowanie na siłę roboczą zaspokajał wyprawami na tereny jeszcze nie opanowane.

Zawiści w Kartaginie towarzyszyło zaniepokojenie Rzymu rosnącą potęgą Punijczyków w Hiszpanii. Chcąc ograniczyć ten rozwój i zabezpieczyć bogate miasto Sagunt przed Hazdrubalem, wysłali Rzymianie poselstwo do Nowej Kartaginy. Efektem było zawarcie w 226 p.n.e. układu, który zabraniał Kartagińczykom przekraczać w ich wyprawach rzekę Iberus. Układ ten był jednak korzystny dla Kartagińczyków, gdyż nie zabraniał prowadzić podbojów w innych częściach Hiszpanii.

W skrócie mówiąć - nowym bożkiem można okrzyknąć D40x, a jednocześnie prowadzić krycjaty na polach NiCanowych łamiąc kanony, paląc nikony.

lukarch  Dołączył: 03 Lis 2012
Cała ta ankieta jest do bani i zamierzam ją zbojkotować, jako że nie ma jedynej słusznej i oczywistej odpowiedzi na to pytanie czyli : "42" :-P

gezeb  Dołączył: 26 Maj 2007
Żadni tam Litwini czy Afrykańczycy , na Niemca trzeba stawiać ,niestety nie na naszego tylko na Toniego . Niech zgarnie na początku żółtą koszulkę to potem będzie miał czas pomagać naszemu Michałowi . Alp i tak nie pokonają z braku słoni więc tym bardziej reszta powinna im odpuścić .

szybkiparowoz  Dołączył: 20 Lut 2011
Nie chcę przedwcześnie interpretować wyników, ale na półmetku wychodzi, że 57% respondentów to miłośnicy Samsunga. Nawet jeśli przyjąć, że uczucie części z owych 57% ulokowane jest w smartfonach tej marki, to co z resztą...?

wuzet  Dołączył: 12 Sie 2009
szybkiparowoz napisał/a:
że 57% respondentów to miłośnicy Samsunga
Myślisz że wszyscy to miłośniki statków ?

wuzet napisał/a:
Myślisz że wszyscy to miłośniki statków ?

W roku 1999 dwóch lekarzy specjalistów niezależnie od siebie stwierdziło, że ja nie myślę. Od 1999 czasu wiele się zmieniło, ale akurat nie to.

tref  Dołączył: 05 Wrz 2006
Cytat
42
Błąd paralaksy. Powinno być 43 lub 44.

Enzo  Dołączył: 20 Gru 2006
tref napisał/a:
Powinno być 43 lub 44.

Enzo, Ty się tak nie chwal tą Sigmą. Albo se załóż własny wątek, bo tu poważne badania się prowadzi.

szybkiparowoz napisał/a:
Albo se załóż własny wątek

Se kurde założę. Zobaczyta. A jeszcze będzieta zazdrościć. Jeszcze mi obrobita tyły pod GieeSem.
szybkiparowoz napisał/a:
tu poważne badania się prowadzi

Yyyyyy... To sorówka! Idę psa wydoić.

Enzo napisał/a:
szybkiparowoz napisał/a:
Albo se załóż własny wątek

Se kurde założę. Zobaczyta. A jeszcze będzieta zazdrościć. Jeszcze mi obrobita tyły pod GieeSem.

A czy to nie Ty (pardon) przebąkiwałeś, że jakąś recenzję tego (pardon) klocka od Sigmy napiszesz?

wuzet  Dołączył: 12 Sie 2009
A jaki ta za przeproszeniem Sigma, ma stosunek ceny do jakości?

Stosunek do dupy, jeśli porównać do Samsunga branego bezpośrednio od serwisantów.

szybkiparowoz napisał/a:
A czy to nie Ty

Jam Ci. Napisałem. Wkleić jeno na forum muszę i zdjęcia dobrać. A że odkryłem ostatnio jak łatwo tym na ulicy fotografować to może jeszcze się wstrzymam na chwilę i jaki za przeproszeniem umierający street pokażę.
wuzet napisał/a:
A jaki ta za przeproszeniem Sigma, ma stosunek ceny do jakości?

Rzekłbym, że za przeproszeniem dobry. Ale musisz wziąć pod uwagę, że pierwszą moją lustrzanką był za przeproszeniem Samsung i jestem za przeproszeniem nieobiektywny.

hitman1986  Dołączył: 17 Mar 2008
szybkiparowoz napisał/a:
Stosunek do dupy

Enzo napisał/a:
Rzekłbym, że za przeproszeniem dobry

Ja wiem, że "de gustibus non est disputandum" ale zdecydujcie się :-P

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
szybkiparowoz napisał/a:
Stosunek do dupy

O takich sprawach tu nie rozmawiamy, no chyba że to przenośnia do użycia kolonoskopu.

Skocz do: