j-z  Dołączył: 23 Sty 2009
Plazma juz nie buczy
Jakis czas temu odczulem, co znaczy buczaca plazma (u tesciowej, sam nie mam TV), szczegolnie w godzinach wieczorno-nocnych. Bylo to na tyle uciazliwe, ze zaczalem sie bawic ustawieniami. Przy ukladzie jakis Panasonic 42 cale + dekoder do tv naziemnej, ustawilem w dekoderze wyswietlanie przezroczyste na ok 50 procent + zabawa z proporcjami wyswietlania obrazu.

Efekt: nic nie buczy nawet na najcichszym ustawieniu dzwieku.

Moze sie komus przyda...

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
mój 50'' Panasonic też buczy - ale słychać tylko w 2 przypadkach
- bez dźwięku
- z cichym dźwiękiem, ale oglądany z odległości < 2 metry

zazwyczaj oglądam jednak obraz z dźwiękiem, a nawet jak jest cicho to raczej się siedzę bliżej ekranu niż 4 metry ;-)

no ale może inne panele buczą głośniej

j-z  Dołączył: 23 Sty 2009
TV tesciowej buczal niemilosiernie. Wlasciwie dzwiek musial byc ustawiony na dosc glosno. Po tym zabiegu az przyjemnie cos obejrzec wieczorem przy cichym ustawieniu...

powalos  Dołączył: 20 Kwi 2006
Zawsze pomaga ustawienie fonii w dekoderze na maksimum lub prawie maksimum. Głośność odbioru należy regulować pilotem TV a nie dekodera. To wtedy, gdy sygnał podajemy przez EURO ( SCART). Przy kablu HDMI nie powinno być takich dolegliwości. Pzdr.

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
ja nie mam dekodera zewnętrznego, sygnał też nie przez hdmi, tylko z dekodera wbudowanego w TV i buczy - ale jak już pisałem - jak się nie ogląda bez dźwięku, to nie przeszkadza

to jest ten sam motyw jak napęd CD w mojej miniwieży - strasznie hałasuje kręcąc płytą - dopóki się nie ustawi odpowiedniej głośności, lub też słuchając z odległości (znów te 4 metry ;-) )

Skocz do: