Polska, cóż, to nie Śląsk, ale też tam ładnie, A. Sapkowski, "Boży wojownicy"
GX8, GM1, P7-14, P12-32, P35-100, P100-300, K50/1.1
A skąd wiesz czy jeszcze działają? One mają ograniczoną pojemność dla pochłoniętej wilgoci i takie dopiero wyjęte z różnych pudełek po sprzęcie mogą być nieaktywne nie wspominając takich które poleżały w Twojej torbie kilka tygodni.Mirro napisał/a:Ja od początku noszę w torbie razem z aparatem kilka torebek z SilicaGel-em, wyjętych z różnych opakowań po sprzęcie elektronicznym... tak na wszelki wypadek.
Kot72 napisał/a:Ostatni przypadek wskazuje że K-5 nie lubi przebywać wśród wulkanicznych wyziewów i gorących gejzerów ... Ale i tak szacun temu aparatu że wziął i wstał
Lynne: Co ci zamówić?
Ja: Stek...
Lynne: Nie powinieneś jeść mięsa. Kobiety lubią mężczyzn niezależnych, o silnej woli...
Ja: Lynne, ja robię zdjęcia Pentaksem i obrabiam je pod Linuksem...
Lynne: Dobra, to jaki ma być ten stek? Krwisty?
K-5, K20D kit WR, F 28/2.8, FA 35/2 AL, FA 50/1.4, K 55/1.8, DA 55-300, DA 70/2.4 Ltd, M 85/2, A 100/2.8, A 100/4 macro, K 150/4, F * 300/4.5, CZ Planar T* 50/1.7, Porst 55/1.4(M42), Pentacon 50/1.8(M42) , Pentacon 100/2.8(M42)
Shadow_TSH napisał/a:Witam!
Dziś stało mi się dokładnie to samo. K-5 odmówił posłuszeństwa ze zdjęcia na zdjęcie. Bateria pełna, klikam przycisk spustu migawki, słychać jakby poprawny odgłos lustra i nagle - bum - bateria wyczerpana. Po restarcie z baterią wszystko jest okej.
Sprawdziłem LV, pilota, samowyzwalacz i wszędzie to samo.
Gorzej, że jestem akurat w środku Nowej Zelandii, zostaję tu kilka miesięcy, aparat po gwarancji. Jakieś pomysły? Czy tylko serwis?
Dzięki za pomoc,
Marcin
kupić CanonaShadow_TSH napisał/a:Czy to może coś innego?
YM124G, MX, Mz-5n, K-5II, K-3II