mieć czy być?
K-r +kit+pentax 28-200 smc+kilka filtrów
pdo
nowszy sprzet nowsze problemy
Kaba napisał/a:Witam wszystkich :)
Mam identyczny problem jak koledzy tutaj. Czy ktoś zgłaszał ten problem do serwisu bez gwarancji?
Kupiłam adapter do obiektywów Zenita i migawka mi oszalała. Jak przełożę obiektyw kitowy to wszystko jest ok - działa. Tylko raz: chciałabym się pobawić innymi obiektywami, dwa: miesiąc temu skończyła mi się gwarancja.
I tu moje pytanie: da się to naprawić na tyle, by nie zapłacić za naprawę ,,jak za zboże" ?
Założe się, że wyjazd do Francji będzie srogo kosztował... A może komuś samemu udało się naprawić to cudo?
Kaba napisał/a:Problem nadal trwa. Kupiłam dokładnie taki adapter (też już rozwaliłam tą blokadkę ).
Sprawdziłam w ustawieniach - wszystko ok.
Zastanawiam się nad kupieniem tego adapteru na baterie AA - może u mnie też by to pomogło?
Są dwa lematy Dady-Opiszona.
Trzeci lemat Dady - FuFu w kwadracie jest boskie.
Pozdrowienia z jaskini Kicka
Są dwa lematy Dady-Opiszona.
Trzeci lemat Dady - FuFu w kwadracie jest boskie.
Pozdrowienia z jaskini Kicka
K-5, K20D kit WR, F 28/2.8, FA 35/2 AL, FA 50/1.4, K 55/1.8, DA 55-300, DA 70/2.4 Ltd, M 85/2, A 100/2.8, A 100/4 macro, K 150/4, F * 300/4.5, CZ Planar T* 50/1.7, Porst 55/1.4(M42), Pentacon 50/1.8(M42) , Pentacon 100/2.8(M42)