kwantus  Dołączył: 08 Lip 2008
  sklep - zakupy
Czy ktoś kupował w tym sklepie? valuebasket.pl ceny atrakcyjne , wysyłka Hong-Kong i US. Prosiłbym o opinie.

hitman1986  Dołączył: 17 Mar 2008
Jeśli nie przeraża Cię to, że nie będziesz miał gwarancji na sprzęt to kupuj. Ja z Chin kupuję sporo rzeczy, m.in. elektronikę, ale aparatu w życiu bym nie kupił :-) Jakiś sprzęt za 300-400 zł - spoko, ale aparat za kilka tysięcy? W życiu.

izbkp  Dołączył: 15 Gru 2008
Jest znaczek paypal - co znaczy, że jeśli można płacić paypalem to można zaryzykować... Mam na myśli, że program ochrony kupujących w paypal jest bardzo dobrą gwarancją ;)

hitman1986  Dołączył: 17 Mar 2008
izbkp napisał/a:
Jest znaczek paypal - co znaczy, że jeśli można płacić paypalem to można zaryzykować... Mam na myśli, że program ochrony kupujących w paypal jest bardzo dobrą gwarancją ;)

Płacąc kartą masz możliwość skorzystania z chargebacku jakby co...

arQ  Dołączył: 10 Mar 2011
kwantus, no risk no fun... tyle, że po mojemu za 200-300 zł można risk, jak się straci 2000-3000 to już nie ma funu :mrgreen: generalnie tyle samo osób poleca co odradza.

Poza Tym jeśli zaczyna się od
hitman1986 napisał/a:
Płacąc kartą masz możliwość skorzystania z chargebacku jakby co
to jak dla mnie :roll: kwantus, wyobraź sobie, że wchodzisz po zakupy do sklepu stacjonarnego z elektroniką i zamiast wybierać sprzęt do swojej potrzeby lub zachcianki Ty pierwsze co myślisz to - czy sprzedawca tam mnie nie okradnie ? a potem czy np. nie da mi wybrakowanego towaru ? czy podbije mi (jak w ogóle znajdzie) gwarancję ?

ergo -> ja bym tam nie kupował

kwantus  Dołączył: 08 Lip 2008
Dzięki za rozsądne rady, ta gwarancja mnie przekonała :-B . Zakupy zrobię w kraju :-)

MarWoj  Dołączył: 15 Mar 2007
kwantus napisał/a:
Zakupy zrobię w kraju

Dobra decyzja. Do tego podatek i ZUS też zostanie u nas. (Jakby co - nie jestem pracownikiem U.S. :evilsmile: )

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
Patriotyzm podatkowy to jedna rzecz, ale jak mam kupić urządzenie AGD za 1700 w DE które w PL kosztuje 2700 (a jedyny dodatkowy koszt to dojazd od granicy do Berlina) to odzywa się we mnie wewnętrzny Niemiec ;-)

Ale przy małych różnicach to nie ma sensu (gwarancją) tym bardziej jak kupujesz z Azji (do Niemiec mogę odwieźć sprzęt w razie W).

matzll  Dołączył: 28 Lis 2014
Ja kupiłem tam ostatnio aparat i obiektyw. Łacznie wyszło 6000zł, podczas gdy u nas, po najniższych cenach wychodziło 9400zł. Płaciłem paypalem, więc ryzyko małe. Przyszło po 6 dniach. Kontakt dobry, śledzenie paczki itp. Jeśłi gwarancję realizują tak samo jak zamówienia to chyba spoko.

arQ napisał/a:
generalnie tyle samo osób poleca co odradza

A kto odradza i gdzie? Bo bardzo mnie to ciekawi, bez uszczypliwości. Przed zakupem zrobiłem research i jedyne negatywne opinie od klientów były odnośnie przedłużającej się dostawy czy też braku towaru na stanie (wtedy zwrot kasy). Nie znalazłem natomiast żadnej opinii o oszustwie, niedostarczeniu towaru, problemów z vatem czy cłem. Jedyne odradzające sugestie były od ludzi, którzy tam nie kupowali, na zasadzie "nie mam pojęcia, ale mi to śmierdzi". Może przez te 3 tygodnie coś się zmieniło?

Skocz do: