Czekam na stokrotki...
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
Ma.0bleblak napisał/a:Czy ktoś miał/ ma to szkło ?
Bardzo dobrze. Obiektyw świetnie wykonany. Pierścień ostrości bardzo precyzyjny. Ostrość na 1,4 - 1,8 zdecydowanie mniejsza, niż w przypadku taniego Samyanga. Miękkie rozmycie i żywe, jaskrawe kolory.0bleblak napisał/a:Jak wam się na nim pracuje?
Pentagram napisał/a:Pierścień ostrości bardzo precyzyjny.
Pentagram napisał/a:Bardzo dobrze. Obiektyw świetnie wykonany. Pierścień ostrości bardzo precyzyjny. Ostrość na 1,4 - 1,8 zdecydowanie mniejsza, niż w przypadku taniego Samyanga. Miękkie rozmycie i żywe, jaskrawe kolory.
gezeb napisał/a:Mogłyby te ząbki trochę wyższe być bo czasem się ślizga ale może moje paluchy niekompatybilne;)
Czekam na stokrotki...
Od kiedy zamknęli mi serwis myopera, nie mogę się przekonać do żadnego innego. Lubiłem flickra, ale po ostatnich unowocześnieniach, przestaliśmy pałać do siebie miłością.0bleblak napisał/a:A mógłbyś pokazać tutaj jakiegoś sampla
Pentagram napisał/a:Podjedź do Łodzi w wolnej chwili, podepniesz sobie, przestrzelisz i będziesz wiedziała czy warto przygarnąć takiego Planarka.
Grzechotnik napisał/a:DAWNIEJSZE jasne obiektywy i co za tym idzie klasyczne konstrukcje obraz bardziej malowały,
Dziś - go już tylko odwzorowują,
Co wolisz to już Twoja decyzja.
MCsubi napisał/a:Do portretów to 1,4 na pewno nie jest zbyt miękkie, a przy 2,8 to jest żyleta.
Czekam na stokrotki...
Pentax KM ,K100D, K10D , K3 i kilkadziesiąt ciekawych manuali