Aspius  Dołączył: 18 Wrz 2006
Mieszkanie w Warszawie
Hej
Nietypowo dziś ;)
Potrzebuję od listopada wynająć mieszkanie w Warszawie. Małe, tanie z dobrym dojazdem lub dojściem do okolic pałacu kultury. Znacie kogoś, kto ma, sami macie ? A może chociaż jakieś porady gdzie szukać a których rejonów unikać... z góry dzięki za pomoc ;)

Grzesiek

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
jako wynajmujący?

:-P

[ Dodano: 2015-10-15, 20:47 ]
przypomniało mi się, jak kolega dał ogłoszenie do gazety "Wynajmę garaż"

kilka minut rozmawiał z jednym człowiekiem i jak doszło do dogadywania ceny i nie mogli się dogadać, kto ma cenę powiedzieć, to się okazało że obie strony chciały wynająć garaż od tej drugiej osoby ;-)

hitman1986  Dołączył: 17 Mar 2008
Aspius napisał/a:
A może chociaż jakieś porady gdzie szukać a których rejonów unikać

Gdzie szukać? Najłatwiej na gumtree chyba - najwięcej ogłoszeń, ale znikają bardzo szybko.

A co do mieszkania w Warszawie - unikaj dzielnic, które są słabo skomunikowane z centrum, czyli np. Włochy i Ursus, unikaj dzielnic, które są w wuj daleko - czyli Białołęka.

Ze swojej strony polecam Mokotów (wszędzie blisko), Kabaty i Bielany. Chyba trzy najfajniejsze dzielnice do mieszkania. Słaba jest też moim zdaniem Wola - (metra nie ma, brudno, brzydko) i ukochane przez hipsterów i słoiki Powiśle (niby blisko do centrum, ale już jednak po drugiej stronie Wisły).

dla jasności tak, ja chcę wynająć..;) te Kabaty się przewijają faktycznie często jako polecane .. Warunkiem koniecznym jest dla mnie łatwa komunikacja, najchętniej nożna.. ale nożna to musiałoby być śródmieście a to znowu podobno takie sobie miejsce do mieszkania.. choć udaje się tam znaleźć kawalerki w cenie 1000 - 1200 zł
Gumtree śledzę ;)

hitman1986  Dołączył: 17 Mar 2008
Łatwa komunikacja jest w okolicy każdej stacji metra i to powinna być podstawa do szukania mieszkania moim zdaniem ;-)

tref  Dołączył: 05 Wrz 2006
Moim zdaniem unikaj Kabat/Natolina.. Komunikacja z centrum polega na przewożeniu metrem miliarda ludzi w godzinach szczytu wagonikami mieszczącymi 0,1% tego miliarda. Sadyba i Wilanów również kojarzą mi się z korkami - nie miałem przyjemności w nich stać z rana, ale po południu wątpliwej przyjemności już doświadczyłem. Jak chcesz szybko znaleźć się pod PKiN szukaj na Woli, Ochocie. Powiśle jest hipstersko drogie. Bródno/Targówek daleko i z korkami. Śródmieście drogie z racji lokalizacji, więc to odpuść jako pierwsze. Chyba, że będziesz miał szczęście. Za to może bliska Praga (Saska Kępa lub okolice Targowej?). Gocław byłby dobry, ale teraz most remontują i jakoś nie wierzę w szybki przejazd do centrum. Z niektórych miejsc Włoch lub Ursusa jest dobry dojazd koleją (z Ochoty też można na Centralny śmignąć komunikacją szynową w ramach karty miejskiej).

[ Dodano: 2015-10-15, 22:46 ]
hitman1986 napisał/a:
unikaj dzielnic, które są w wuj daleko - czyli Białołęka.
Daleko to jest Ostrołęka ;-)

x4rd  Dołączył: 07 Mar 2012
hitman1986 napisał/a:
ukochane przez hipsterów i słoiki Powiśle (niby blisko do centrum, ale już jednak po drugiej stronie Wisły).

Chyba pomyliło Ci się z Pragą :P , Powiśle jest bardzo drogie.

tref  Dołączył: 05 Wrz 2006
hitman1986 napisał/a:
ukochane przez hipsterów i słoiki Powiśle (niby blisko do centrum, ale już jednak po drugiej stronie Wisły)
Eghm, Powiśle jest zdecydowanie po stronie centrum.

Pentagram  Dołączył: 21 Wrz 2006
Wisła, zwisła i PoWiśle. Szczególnie podczas suszy trudno się zorientować, gdzie tak faktycznie ta Wisła płynie.

radek_m  Dołączył: 21 Lis 2007
A w mieście mafii Cię zainteresuje. 26 minut rozkładowo pod Pałac KM(bywa ciasno i z opóźnieniami) lub WKD (czas podobny, punktualnie, tłok zależny od godziny kursu).

Galus81  Dołączył: 16 Lip 2008
Na allegro patrzyles??
-> http://allegro.pl/mazowie...-117037?order=p

Ja mieszkam przy dw.Wilenskim (Praga Północ) - druga nitka metra - dwa przystanki tramwajem dd Starowki, ok10-15min. do centrum :)

dzięki... szukam dalej.. od poniedziałku jakaś polecona, mądra pani od nieruchomości ma mi pomagać.. najtrudniejsze jest to, że na razie siedzę we Wro i nawet nie mam jak pojechać zobaczyć mieszkania.. mam nadzieję, że agentka mi się spisze ;)

Skocz do: