opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
żona by mnie chyba zabiła za takie rozwiązanie - nie myślałeś żeby ukryć za listwami te kable ?

Pyrek  Dołączył: 22 Lis 2010
mnie by może nie zabiła, ale dostałbym maks 30 sekund czasu operacyjnego, na usunięcie tej pajęczyny :-D

izbkp  Dołączył: 15 Gru 2008
W praktyce okazało się, że ukrywanie kabli w tego typu listwach jakie mam - to marketing. Da się na prostych kawałkach. Nie da się na zakrętach.

Arti  Dołączył: 20 Kwi 2006
izbkp napisał/a:
zdecydowałem się na takie rozwiązanie:

Właśnie przekonałeś sporą liczbę ludzi, że czasem warto poczekać te 24 minuty...
izbkp napisał/a:
kopiowanie pliku 1,1 GB po wifi trwa ok 24 min. Po kablu 14 sekund...

MCsubi  Dołączył: 27 Paź 2009
izbkp, dzieki. Twoje zdjęcie pozwoliło spojrzeć domownikom na moje instalacje z podziwem.

Arti napisał/a:
Właśnie przekonałeś sporą liczbę ludzi, że czasem warto poczekać te 24 minuty...
router wypluwa mi 75Mb (teoretycznie 100)

jak pomyślę że mam pruć listwy podłogowe i progi (koszt!) to zadowalam się na stacjonarce 15Mb (w porywach) - aż tak mi się nigdzie nie spieszy (a i tak rzadko ten komputer używam)

Wasze żony po prostu nie są jeszcze zinformatyzowane... ;P

ps. Tak w ogóle to ostatnio przekonałem się, że następnym podstawowym wyposażeniem domu/mieszkania po za elektryką, kanalizacją, łazienką, lodówką, pralką i zmywarką jest jeszcze urządzenie NAS... ;)

izbkp napisał/a:
następnym podstawowym wyposażeniem domu/mieszkania po za elektryką, kanalizacją, łazienką, lodówką, pralką i zmywarką jest jeszcze urządzenie NAS... ;)
pomiędzy pralkę i zmywarkę wstaw suszarkę
NAS - można się obyć bez :-P

opiszon napisał/a:
NAS - można się obyć bez :-P

Też tak myślałem, dopóki nie miałem (stąd analogia do zmywarki) ;)

ZbyszekB  Dołączył: 27 Wrz 2010
izbkp napisał/a:
W każdym razie, po tym jak przetestowałem kilka routerów i AP, w tym także i takie z AC, zdecydowałem się na takie rozwiązanie:
Estetyka estetyką ale raczej unikał bym kontaktu kabli z rurkami centralnego ogrzewania gdyż w mroźne dni mogą być bardzo gorące co może uszkodzić izolację kabli.

To jest ta chłodniejsza z rurek :)

Marooned  Dołączył: 14 Paź 2006
Może to jakaś forma nieładu artystycznego takie położenie kabli? :shock:

Skocz do: