happypiotr napisał/a:a kilka miesiecy temu nabyłem K100D.
Jest pieknie i.. jest źle.
http://aleknowak.net
Go Out And Burn The Sensor Again
Pozdrawiam
k100d Super + SMC 18-55 + SMC-M 50/1.7 + Sigma 70-300 APO DG Macro
Narzekam na to samo, ale uczę się z tym żyć.happypiotr napisał/a:Brakuje szybkiej zmiany czułości, zmiany trybu AF, pomiaru światła
KaSetka + 18-55 + jupiter37a + af360fgz
k10d + kit + FA 70-200 f/4-5.6 PZ + MeSUPER + M 50f/1.7 + A 50 f/2 + fgz af-360 już sprawna :) + FA 50 f/1,4 w końcu jest MOJE :D
hamster napisał/a:Narzekam na to samo, ale uczę się z tym żyć.happypiotr napisał/a:Brakuje szybkiej zmiany czułości, zmiany trybu AF, pomiaru światła
panoramio.com - ubite przez Google
picasaweb - ubite przez Google
Dziwne, bo testowałem sobie z bratem jakiś czas temu AF właśnie tej minolty i k100D. Pentax wygrywał.Lenin napisał/a:To super amatorski korpus był, jednak po chwyceniu kasetki przeżyłem duże rozczarowanie. Również po spojrzeniu w wizjer i wypróbowaniu AF.
Hm, zajęło ci to minuty . Robiłeś foty biegającym szczurom, że było ci potrzebna szybka zmiana ISO ?Lenin napisał/a:musiałem przełączać ISO pomiędzy ujęciami - 400 z lampą i 3200 bez lampy. Prawdziwy koszmar.
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Za Fafniakiem: Nie dla leniiii !!!!!!!!!!
Moje pstryki
negocjatorek napisał/a:happypiotr wydaje mi się, że troszkę przesadzasz z tą zmianą ISO, nie musisz przecież zmieniać filmu nie ? zmiane trybu AF i Pomiaru światła bedziesz miał w K10d :) ale czy to aż tak istotne ? nie wiem, nie miałem k100d
psioczę na to bo czasami potrzebne mi w staraniach co by zdjęcia za bardzo nie prześwietlić. Już głupi kompakcior jakim jest C s2is ma coś takiego. W tejże canonierce miałem iso pod jednym przyciskiem - konfigurowalnym. Są to 2 skandaliczne braki których nigdy nie odżałuję w KaSetce.Lenin napisał/a:a brakuje mi bardzo guzika "spot"
mi często zdarzyło się zapomnieć żeby włączyć.happypiotr napisał/a:Nie zdarzało Wam się niechcąco wyłaczyć redukcji drgań i "lecieć" bez?
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Moje pstryki
qrrrczaki właśnie to jest ten cholerny marketing. Dwa podobne produkty różnią się jakimś tam wichajstrem. Zamontowanie takiego wichajstra kosztuje niewiele ale cena między tymi dwoma produktami jest spora. Od takich praktyk wścieklizny dostaję. Równie skandaliczne jest blokowanie potoków w prockach kart graficznych i inne bezsensowne ograniczenia w celu sztucznego tworzenia "produktu idealnie dopasowanego do wymagań klienta" A najbardziej rozjuszają mnie uwsteczniające wynalazki typu lustrzany wizier zamiast pryzmatu.argawen napisał/a:hamster, Dlatego wypuścili K10D z tymi guziczkami. Chciałbyś by K10D różnił sie tylko matrycą ?
argawen napisał/a:Dziwne, bo testowałem sobie z bratem jakiś czas temu AF właśnie tej minolty i k100D. Pentax wygrywał.Lenin napisał/a:To super amatorski korpus był, jednak po chwyceniu kasetki przeżyłem duże rozczarowanie. Również po spojrzeniu w wizjer i wypróbowaniu AF.
argawen napisał/a:
Hm, zajęło ci to minuty . Robiłeś foty biegającym szczurom, że było ci potrzebna szybka zmiana ISO ?Lenin napisał/a:musiałem przełączać ISO pomiędzy ujęciami - 400 z lampą i 3200 bez lampy. Prawdziwy koszmar.
Lenin napisał/a:Wiesz jak to jest z przewodnikiem? Gania zwiedzających niczym szczury
K100D Super KIT + Tamron 28-75/2.8
hamster napisał/a:A skoro już bluzgamy na tą puszkę, to wizjer nie sprzyja manualnemu ostrzeniu. Dlaczego nie robią takiej matówki przy której się wygodnie ostrzy manualnie? Z chęcią bym wsadził do środka odpowiednią matówkę ale nie wiem:
-jak to się robi?
-gdzie to robią?
-za ile to robią
-jak taka matówka wygląda?
Jestem poetykiem i mam licencję.
K10D + 18-55 + SMC-A 50/1,7 + Sigma 24-70/2,8 + Tamron 90/2,8 + SMC-A 70-210/4 + Tair 300/4,5 || Moja galernia
Trzeba było gadać, że przewodnik był. To wszystko wyjaśniaLenin napisał/a:Wiesz jak to jest z przewodnikiem? Gania zwiedzających niczym szczury![]()
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Moje pstryki
Po co? Po wybraniu wartości wystrczy wcisnąć spust.CytatISO to: wciśnięcie Fn, potem strzałka w prawo, potem strzałki góra lub dół, guzik OK, guzik Fn.
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
zapraszam:
http://picasaweb.google.pl/cypis1
nowsze:
http://picasaweb.google.pl/cypska
"fotoblog":
http://fotocyp.blogspot.com
Michu napisał/a:Po co? Po wybraniu wartości wystrczy wcisnąć spust.CytatISO to: wciśnięcie Fn, potem strzałka w prawo, potem strzałki góra lub dół, guzik OK, guzik Fn.
pavlos napisał/a:Lenin napisał/a:Wiesz jak to jest z przewodnikiem? Gania zwiedzających niczym szczury
W takich warunkach nie pozostaje nic innego jak ustawić ISO na AUTO i jechać na programach tematycznych - w końcu to amatorska lustrzanka. Rozwiąże to również problem ze zmianą trybu AF - wystarczy przekręcić pokrętło na Moving Object, skadrować i nacisnąć spust