Jarek Dabrowski  Dołączył: 20 Kwi 2006
perl, pisałeś, pisałeś, a dlaczego na LCD kadrować nie można - nie napisałeś.
perl napisał/a:
Powinien nas cieszyć ten wybór tego człowieka, to sukces zarówno nasz jak i firmy.
Nie bardzo rozumiem, dlaczego moim sukcesem jest to, że ktoś sobie kupił Pentaksa. Chyba za mało wypiłem.

krzysztofpentax  Dołączył: 16 Wrz 2007
Panowie serdecznie dziękuję, trzeba było napisać krótko "Nie ma takiej funkcji" a niektórzy nawymyślali mi od byle czego. Co prawda nie obrażam sie ale mogło być inaczej - przyjaźniej. Pozdrawiam wsztstkich forumowiczów i posiadaczy pentax-ów. Tak na marginesie to fotografuje pentaxem jakieś 25 lat wiem że to bardzo mało ale tak w gwoli informacji. Jeszcze raz wielkie dzięki. i oczywiście jak będę miał pytania to pozwolę sobie zadać je na tym naprawdę szanownym forum.
Pozdrawiam serdecznie

zorzyk  Dołączył: 21 Kwi 2006
eee spoko, po co sie zaraz obrażac :mrgreen: trochę nie na temat były te odpowiedzi, ale w normie :evilsmile: taka gmina :-B

piotr_luk  Dołączył: 14 Kwi 2007
krzysztofpentax, powinieneś być bardzo zadowolony, cała strona odpowiedzi i prawie wszystkie na temat, tego nie spotyka się często

krzysztofpentax  Dołączył: 16 Wrz 2007

Fajnie z Waszej strony, czyli rozumiem jakby facet pomiędzy 30-tką a 60-ką (ktoś tak fajnie napisał) czegoś nie wiedział to może klikać. Miłego dnia wszystkim, a tak na marginesie jak juz się uspokoiłem że w mojej K100 jest wszystko OK to aby miała byc taka funkcja o jaką pytałem to K100 musiałaby kosztować ojojoj o wiele więcej.
Pozdrawiam jeszcze raz i dziękuję

perl  Dołączył: 24 Wrz 2006
krzysztofpentax napisał/a:
Fajnie z Waszej strony, czyli rozumiem jakby facet pomiędzy 30-tką a 60-ką (ktoś tak fajnie napisał)
bez obrazy :P napisałem tak o 'modnisiach' :P

ale skoro focisz PENTAXem od 25 lat... to .... :-B :-B :-B :-B

...... prawie 5 razy dłużej niż ja ;-)

szacunek :-B

Jarek Dabrowski, odpowiedz na twoje pytanie brzmi: ponieważ to forum stało się bardzo popularne i przez wielu jest postrzegane jako "oficjalne forum PENTAXa w PL". Nawet przy kilku przypadkowych rozmowach z userami innych systemów byłem pytany czy jestem zarejestrowany na forum PENTAXa, pomijając że już się utarło, że jeśli chcesz coś wiedzieć o PENTAXie to wchodzisz na to forum... które rozrosło się w krótkim czasie naprawdę do niesamowitych rozmiarów...

Jestem dumny że jestem tu zarejestrowany ( :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: )

siwyyy77  Dołączył: 23 Lip 2007
Wiesz bo pytanie zadałeś w stylu, "czemu moja lustrzanka nie kręci filmów"
Jak na razie tylko nieliczne lustra mają podgląd na żywo LiveView ale o tym jednak powinno się wiedzieć podczas zakupu ;-)

Mimo to witaj :-B nie jest tu źle... jak się nie pyta o podstawy zamieszczone w specyfikacji/instrukcji.
Sporo zostało już tu napisane, wyszukiwarka nie jest ideałem :evilsmile: , ale daje rade :mrgreen:

hamster  Dołączył: 11 Paź 2006
krzysztofpentax napisał/a:
Tak na marginesie to fotografuje pentaxem jakieś 25

no to rozumiem że kupno k100d było umotywowane zaufaniem do marki i można było w zasadzie kupować w ciemno (no bo można) a że przy okazji będą jakieś extra dodatki to fajnie. :-B

lipalipski  Dołączył: 28 Mar 2007
Przez 25 lat da się pewnie poznać budowę lustrzanki jednoobiektywowej, aby wiedzieć dlaczego bez żadnych trików, niemożliwy jest podgląd LiveView. Stąd już krok, jeśli uważamy takowy za potrzebny, aby dowiedzieć się, które to wyjątki takowy podgląd maja.

lipalipski, tym razem się z Tobą nie zgodzę. Dam taki przykład - od 25 lat mam pralkę automatyczną (oczywiście, kolejną) i ani mi w głowie zgłębiać jej konstrukcję czy możliwości zamontowanego oprogramowania (jeśli takowe ma). A używam, nawet koszule potrafię uprać (no... jest taki program - "koszule"). Jak wiec widzisz, argumenty, których użyłeś, są nie do końca słuszne. Osobiście nie sądzę, żeby kontynuowanie tej ścieżki dyskusji miało większy sens.

lipalipski  Dołączył: 28 Mar 2007
zorzyk, spoko. Ale wiesz, dlaczego nie możesz otworzyć bębna w czasie prania? Nie mówiłem o zaawansowanej obsłudze, modyfikacjach czy umiejętności korzystania z zaawansowanych funkcji. Pewne elementarne zasady budowy i działania w przypadku pralki jednak znasz. Zapewne.

Samej dyskusji także chyba nie ma potrzeby kontynuować. Sprawa wyjaśniona przecież.

PiotrR  Dołączył: 03 Maj 2006
lipalipski napisał/a:
Ale wiesz, dlaczego nie możesz otworzyć bębna w czasie prania?

Skąd wiesz, że nie może? A może, tak jak ja, ma pralkę ładowaną od góry? Tam sobie można otworzyć i dorzucić koszulę, o której się wcześniej zapomniało. Bardzo praktyczne. Choć przyznam, że kupując tę pralkę, nie zgłębiałem, czy ma taką możliwość (nie byłem świadomym kupującym), wszystko wyszło... no właśnie, w praniu. :)

Blokada drzwiczek w czasie prania działa - w prosty sposób nie można ich otworzyć. Myślę jednak, że jakby użyć trochę siły, to by się dało otworzyć... Jednak przydatność takiego eksperymentu w codziennym życiu jest co najmniej dyskusyjna ;-)

PiotrR  Dołączył: 03 Maj 2006
A propos pralki (myślę, że skoro temat wątku został wyczerpany to można offtopić), moja dostała kiedyś takiej przypadłości, że się program zatrzymywał w jednym punkcie i dalej ani rusz. Wezwany przez żonę fachowiec (no chyba by się do tego show o fachowcach w telewizji nadawał) pogmerał, pogmerał, stwierdził, że uszkodzony jest programator, trzeba by wymienić na nowy, to kosztuje kilkaset złotych, więc warto się zastanowić nad zakupem nowej pralki. Potem ja zgłębiłem usterkę. Okazało się, że wąż jest zatkany, pralka nie może spuścić wody i dlatego się zatrzymuje program. :mrgreen:

Marek  Dołączył: 21 Kwi 2006
A nie mówił ten fachowiec nic o calgonie? :mrgreen:
Mnie "fachowcy" chcieli silnik w samochodzie rwmontować a wystarczyło wymienić czujnik ciśnienia oleju.....

Pierwsza pralka automatyczna Polar PS BIO super-hiper, tez miała popsuty programator, coś w nim chrobotało, kręciło się w środku, a on jakby już już miał się przekręcić, ale nic się nie przekręcało. Wymiana programatora nie wchodziła w rachubę (wiadomo!) wię opracowałem sposób obsługi pralki - w trakcie prania należało programator wcisnąć (następowało wyłączanie układu), prazesunąć kółko o kilka ząbków, następnie programator pociągnąć do siebie (włączenie układu). W ten prosty sposób mieliśmy pralkę automatyczną ręcznie sterowaną ;-) Ale i tak to było lepsze od Frani!

dan  Dołączył: 11 Sie 2006
zorzyk napisał/a:
W ten prosty sposób mieliśmy pralkę automatyczną ręcznie sterowaną

Zorzyk to na pewno nie byl sejf?

:mrgreen:

Skocz do: