martinoo  Dołączył: 05 Lip 2007
Sterowniki K100d - proszę o pomoc
Witam wszystkich. Na początku się przywitam bo czytuje wasze forum ale jeszcze się nie udzielałem. Może ktoś mi pomoże gdzie znaleźć w necie(jakoś nie mogę sobie poradzić) sterowniki do Kasetki żeby działał na 98, bo jestem w pracy i muszę zrzucić zdjęcia na kompa, a nie mam płytki. Bardzo dziękuję za szybką odpowiedź. Pozdrawiam

Fafniak  Dołączył: 19 Kwi 2006
o ile wiem to zadnych streownikow nie ma - parat wykrywany powinien byc jako naped dodatkowy

Ale nie chce. Sprzęt wykrywa, ale pisze że nie działa poprawnie i prosi sterowniki. Tak to jest jak trzeba pracować na antykach :lol:

LDevil  Dołączył: 30 Maj 2007
Fafniak napisał/a:
o ile wiem to zadnych streownikow nie ma - parat wykrywany powinien byc jako naped dodatkowy

Ale tylko w win2000 lub lepszym.

zorzyk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Pozostaje odpowiedni czytnik czytnik kart SD ze sterownikami pozwalającymi działac w windows 98.

zorzyk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Pozostaje odpowiedni czytnik czytnik kart SD ze sterownikami pozwalającymi działac windows 98.

Czytnik tak ok. Ale chodzi mi czy mogę zgrać fotki na Win98 prosto z aparatu, bo potrzeba jest nagła. Na co dzień(w domu)korzystam z xp, ale potrzebne jest mi teraz zgranie fotek przez system 98 i bez sterowników nie biegajet, ale chyba w sieci nie ma nigdzie takich. Dzięki za podpowiedzi.

hamster  Dołączył: 11 Paź 2006
A próbowałeś podłączać jakikolwiek pendrive albo kartę pamięci przez czytnik?

Spróbuj zainstalować najnowsze sterowniki do płyty gł. (jeśli gniazdko usb siedzi w płycie).

-Jak jesteś w pracy
-możesz robotę brać do domu
-masz problem z pendrivem
to się doskonale składa, zażądaj od pracodawcy / serwisu miejscowego / admina aby uzdatnił ci kompa do podłączania pamięci flash.

LukD  Dołączył: 25 Wrz 2006
No i jest problem, bo na stronie Pentax'a nie ma sterów do K100D pod Win98.
Spróbuj ściągnąć któryś ze sterów na Win98 do aparatów z serii Optio - a nuż zadziała.
Pozdr.

Skocz do: