ME Super
krzychu1979 napisał/a:od pełnej dziury w Sigmie wiele nie oczekuje
Grzenio napisał/a:... Najbardziej obawiałem się AF ale tutaj też jestem mile zaskoczony bo w połączeniu z K-3 trafia idealnie w punkt i nie ma tutaj jakiejś nieregularności z ustawianiem ostrości ...
ME Super
Grzenio napisał/a:Sigma 30mm Art na f/1.4 w centrum kadru jest ostrzejsza niż Sigma 35mm Art przymknięta do f/11
PentaGrupa na FB | Zapraszam również na moją stronę poświęconą fotografii nieruchomości - bshots.pl
Grzenio napisał/a:FA 28 jest o 2EV ciemniejszy a nie o 1 EV...
ME Super
Grzechotnik napisał/a:Pentax-FA 28mm F2,8 AL też mnie wcale nie przekonuje i uważam go za średniej jakości 28
Pozdrawiam,
Paweł
Brak Pentaxa w Pentaxie
x4rd napisał/a:Grzenio napisał/a:Sigma 30mm Art na f/1.4 w centrum kadru jest ostrzejsza niż Sigma 35mm Art przymknięta do f/11
że co?
krzychu1979 napisał/a:Chodziło mi o to, że i tak używałbym jej od f2.
Grzechotnik napisał/a:Więc wytłumacz jaki sens ma porównywanie dwóch obiektywów na różnych przysłonach?
(...)
http://fanmario.flog.pl
K-373, 11-300 mm f/1.7-4.0, sunpaki i agfatroniki, LX15, XZ-1
fanmario napisał/a:F 11 pozostawię bez komentarza
K-373, 11-300 mm f/1.7-4.0, sunpaki i agfatroniki, LX15, XZ-1
Grzenio napisał/a:Nie używasz nigdy przysłony f/11?
Grzechotnik napisał/a:Na F5,6 gdzie większość szkieł osiąga maksimum jakości i tak będzie ostro od jakiś 4 metrów do nieskończoności.
A7III