RP1969  Dołączył: 22 Lip 2007
Czy warto kupić Sigma 18-50/F2.8EX z 10 miesięczną gwarancją
Jak w temacie. Szkiełko praktycznie jak ze sklepu, gwarancja, wszystkie papiery. Technicznie bez zarzutu. Przeczytałem jednak testy na optyczne i paru obcojęzycznych serwisach i jestem w kropce. Niby szkło dobre, niektórzy piszą bardzo dobre ale nie pozbawione paru istotnych wad. Na optyczne.pl bardzo podkreślają aberracje i komę. Nie jestem pewien czy dla mnie te wady będą równie istotne jak dla testerów. Obiektyw jest mi potrzebny do zdjęć a nie do testowania. Jakie jest Wasze zdanie i opinia? Kupić?

Cena to 1000 złotych

Gringo  Dołączył: 05 Lip 2006
WARTO!!!

w dziale gielda jest ogloszenie wierzby - szklo identyczne ale zero chetnych

Gringo  Dołączył: 05 Lip 2006
moze nikt nie ma wolnych takich aktywów :P IMHO za 1kzł to sie bardzo opłaca

mily  Dołączył: 19 Kwi 2006
to dobre szklo, fakt ze nieco abberuje, ale jest calkiem ostre juz od pelnej dziury. Kontrasty i zachowanie pod swiatlo calkiem dobre. Co do ceny, to jest w granicach rozsadku.

Dada  Dołączył: 01 Mar 2007
Mam takie. Moim zdaniem brać.

piotr_luk  Dołączył: 14 Kwi 2007
RP1969, byłoby super jakbyś miał możliwość przestrzelenia

tomecki  Dołączył: 22 Kwi 2006
mily, trzeba dodać: pod warunkiem że się trafi dobry egzemplarz a z tym to różnie bywa ;-)

Szkło z angielskiego ebaya, kupione 24.07.07 a więc z tej nowej poprawionej serii

Jednak nie kupiłem, trochę za duże ryzyko, a jako obiektyw zastępujący kita to nie jest chyba aż taka rewelacja.

olgierd  Dołączył: 06 Cze 2007
Cena z pewnością atrakcyjna, do tego osobiście uważam - i podkreślam to na każdym kroku - że Sigma serii EX to jest inna bajka niż te plastikowate pojemniki na cukierki (niegdyś DL a dziś sam już nie wiem jak one się nazywają).

Skocz do: