(...)
http://fanmario.flog.pl
fanmario napisał/a:Kupiłem go i przetestuje z K-3, zobaczymy czy do czegokolwiek się nadaje.
To już będzie mój 4 kit w kolekcji i pierwszy z plastikowym bagnetem.
A7lll
PRACTICE MAKES PERFECT!
fanmario napisał/a:DA 18-55 ll szerszy koniec ma taki sam DA 18-50
A7lll
PRACTICE MAKES PERFECT!
K-373, 11-300 mm f/1.7-4.0, sunpaki i agfatroniki, LX15, XZ-1
Pentax K-S2 DA-L 18-50; DA-L 50-200 - Pierwsze lustro:-) a rzekłbym nawet: pierwszy aparat :D
Kot72 napisał/a:czy faktycznie jepgi z LX 100 nie dadzą się poustawiać pod kątem tonalności z poziomu aparatu ?
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
Kot72 napisał/a:Przejrzałem kilka stron na flickr z samplami z tego
aparatu i faktycznie nie jest za ciekawie . Cienie i ciemne szarości są smoliście czarne a wszystkie biele poprzepalane ... I to przy mało kontrastowym oświetleniu .
pozdrawiam
k-S2 GR Fuj
A7lll
PRACTICE MAKES PERFECT!
rey napisał/a:Jak wrażenia po kolejnym półroczu użytkowania? B)
Potrzebuję czegoś małego z szerszym kątem do K-piątki. Sigma 17-50 była za ciężka do rowerowych wyjazdów w teren i poszła do ludzi. Generalnie straciłem zapał do fotografowania zmiennoogniskowymi ciężkimi obiektywami, jednak wolę stałki. Tego małego kiciaka chętnie bym przygarnął do zestawu. Żeby ten 15/4 nie kosztował tyle złociszy pewnie od zawitał by już dawno w torbie
Czy miał ktoś może do czynienia z wersją DA?
A7lll
PRACTICE MAKES PERFECT!
rey napisał/a:Nikt nie chciał się pozbyć używki i kupiłem zwykłego DA ll. Jak się coś trafi dokupię i porównam bezpośrednio tą ergonomię i jakość obrazowania.
Pytałem jednego ze sprzedawców nówek o różnice w obrazkach DA vs DA L, podobno zysku jakości brak, bagnety są plastikowe w obydwu wersjach.
Pentax K5II
A7lll
PRACTICE MAKES PERFECT!