Kiedyś to były czasy ! Po drzewach się chodziło...
Kotlet`s professional photography
http://sebastianstoklosa.blogspot.com/
Cytat5.1. Uczestnik, zgłaszając pracę do konkursu, udziela organizatorowi niewyłącznej licencji na umieszczenie ich (oznaczonych imieniem i nazwiskiem autora) na stronie internetowej (...).
5.2. Uczestnik, zgłaszając pracę do konkursu, udziela organizatorowi niewyłączonej licencji na prezentowanie zdjęć na okolicznościowych wystawach, materiałach promujących konkurs oraz w artykułach pokonkursowych.
5.3. Nadesłanie prac na konkurs jest równoznaczne z oświadczeniem posiadania praw autorskich do zdjęć i akceptację niniejszego regulaminu oraz zgody na publikacje materiałów multimedialnych z przebiegu konkursu (w tym wizerunku fotografowanych osób).
Dużo różności
fuen napisał/a:Udziel placówce niewyłącznej licencji i tyle
Fenol napisał/a:Inna sprawa, to kwestia zgody na publikacje osób przedstawionych na zdjęciach
Kiedyś to były czasy ! Po drzewach się chodziło...
Kotlet`s professional photography
http://sebastianstoklosa.blogspot.com/
Enzo napisał/a:fuen napisał/a:Udziel placówce niewyłącznej licencji i tyle
Właśnie o tym myślałem. Teoretycznie wynika to z mocy ustawy ale przypomnienie o tym w umowie nie zaszkodzi.
Fenol napisał/a:Inna sprawa, to kwestia zgody na publikacje osób przedstawionych na zdjęciach
Tym się będę martwił później, zresztą razem z Fundacją - im też będzie zależało na wykorzystaniu wizerunku podopiecznych a więc na ich zgodzie.
Dziękuję
Czekam na stokrotki...
Fenol napisał/a:Osobiste prawa autorskie są niezbywalne, jeśli więc w umowie nie została zawarta klauzula o powstrzymaniu się przed wykorzystywaniem osobistych praw autorskich, to nie ma żadnych przeciwskazań, byś swoje prace wykorzystywał. Przeniesienie może nastąpić co najwyżej do majątkowych praw autorskich. Jeśli jednak umowa nie określa całkowitego przeniesienia praw majątkowych, to udzielana jest jedynie licencja na wykorzystanie utworu.
| Pentax Z-1p | MX | FA*24/2.0 | FA 77/1.8 Ltd |
| Pentax 645n | FishEye 30/3.5 | FA645 45-85/4.5 | FA645 80-160/4.5 | FA645 200/4 | Voigtländer 6x9 |
| Pentax 67 | 6x7SMC 55/3.5 | 67SMC 105/2.4 |
| Contax G1 | Contax G2 | Biogon T* 28/2.8 | Planar T* 45/2.0 |
| Provia 100F | Provia 400F | HP5+ | TriX | Delta 100 | Waidodayo!
Czekam na stokrotki...
Enzo napisał/a:
Tym się będę martwił później, zresztą razem z Fundacją - im też będzie zależało na wykorzystaniu wizerunku podopiecznych a więc na ich zgodzie.
Dziękuję
Lynne: Co ci zamówić?
Ja: Stek...
Lynne: Nie powinieneś jeść mięsa. Kobiety lubią mężczyzn niezależnych, o silnej woli...
Ja: Lynne, ja robię zdjęcia Pentaksem i obrabiam je pod Linuksem...
Lynne: Dobra, to jaki ma być ten stek? Krwisty?