piotr_luk  Dołączył: 14 Kwi 2007
muciaq napisał/a:
brzeczalo/charczalo i to dosc pokaznie...
a chciałbyś tak?

bEEf  Dołączył: 28 Gru 2006
Cytat
wlaczal stabilizacje w o e-510- brzeczalo/charczalo i to dosc pokaznie...

To cieszmy się, że mamy Pentaxy, bo ja tam bym nie chciał, żeby mi ludzie z kadru uciekalil, w obawie, że mi aparat zaraz eksploduje :mrgreen:

Stabilizację podobnież słychać trochę, gdy się zakłada długie słoiki, tak od 200-300 wzwyż. Bo wtedy musi mocno machać. W typowych sytuacjach słychać ją tylko, jak się przyłoży ucho do puszki.

emigrant  Dołączył: 20 Wrz 2006
bEEf napisał/a:
W typowych sytuacjach słychać ją tylko, jak się przyłoży ucho do puszki.
Wtedy to słychać szum morza (w zasadzie najlepiej, jak się przyłoży ucho do muszli).

Jarek Dabrowski  Dołączył: 20 Kwi 2006
emigrant napisał/a:
w zasadzie najlepiej, jak się przyłoży ucho do muszli
to można sobie ucho zachlapać

PilowBox  Dołączył: 09 Lut 2007
chmmm................ podpinałem różne słoiki do mojej puszki inie słyszałem żeby coś trzęsło lub szumiało. A stabilizacja napewno dział - bo jak inaczej wyjaśnić zdjęcia ze szkła 300 mm z czasem w granicach 1/100 które są nie poruszone :?: :?: :?: :?:
PS. nie używałem statywu ani innych wspomagaczy :-P ;-) :-B :-B Chociaż po kilku głębszych to jak mi się wydaje mam bardziej stabilne ruchy :evilsmile:

dan  Dołączył: 11 Sie 2006
Jarek Dabrowski napisał/a:

To zalezy o jakiej muszli mowimy.

PilowBox  Dołączył: 09 Lut 2007
dan napisał/a:

To zalezy o jakiej muszli mowimy.

I jak bardzo chcemy się wsłuchiwać w ten szum...... :evilsmile:

dan  Dołączył: 11 Sie 2006
Mala refleksja, tydzien po zakupie syfry -w skrocie: ZERO frajdy... Do zabawy na pewno nie bede jej uzywal. Bardzo zaluje, ze nie moglem kupic w pierwszej kolejnosci upragnionej Bessy :cry:

Wirus choroby dalmierzowej zadomowil sie u mnie na dobre... No i ta subtelna tajemnica o wartosci zdjec na jeszcze nie wywolanym filmie... :roll:

Jarek Dabrowski  Dołączył: 20 Kwi 2006
dan napisał/a:
Mala refleksja, tydzien po zakupie syfry -w skrocie: ZERO frajdy...
Było kupić Pentaksa.

Szumak  Dołączył: 18 Cze 2007
Cytat
chmmm................ podpinałem różne słoiki do mojej puszki inie słyszałem żeby coś trzęsło lub szumiało. A stabilizacja napewno dział - bo jak inaczej wyjaśnić zdjęcia ze szkła 300 mm z czasem w granicach 1/100 które są nie poruszone :?: :?: :?: :?:

Bo to są jakieś zabobony, ja też nic nie słyszałem... choć przyznam, że do puszki przykładam oko a nie ucho ;)

BTW przy bardzo długich czasach ekspozycji podobno to właśnie stabilizator matrycy bzyczy.

Dada  Dołączył: 01 Mar 2007
dan napisał/a:
tydzien po zakupie syfry -w skrocie: ZERO frajdy
Było kupić Pentaksa.
Albo Nikona D40.

piotr_luk  Dołączył: 14 Kwi 2007
Dada napisał/a:
dan napisał/a:
tydzien po zakupie syfry -w skrocie: ZERO frajdy
Było kupić Pentaksa.
Albo Nikona D40.
albo najlepiej oba i Bessę na deser

Żaba  Dołączył: 08 Cze 2006
dan napisał/a:
Mala refleksja, tydzien po zakupie syfry -w skrocie: ZERO frajdy... Do zabawy na pewno nie bede jej uzywal.

Przykre ale nie każdy musi lubić cyfrę. Jak dla mnie to trochę taki snobizm, tak jak z płytą winylową ;-) Co kto lubi. Ja lubię robić zdjęcia i cieszę się z cyfry strasznie, ale ten temat był wielokrotnie wałkowany jeden lubi drugi nie. Ważne żeby każdy miał wybór :mrgreen:

dan napisał/a:
... No i ta subtelna tajemnica o wartosci zdjec na jeszcze nie wywolanym filmie... :roll:

To wyłącz ekranik będziesz miał tajemnicę :-P

MiQ27  Dołączył: 17 Wrz 2007
awakqwq napisał/a:
To wyłącz ekranik będziesz miał tajemnicę

I załóż jakąś małą kartę , żeby nie weszło więcej niż 36 RAWów :-)

PS. Można jeszcze wywoływać RAW-y przy wyłączonym monitorze w kompie. Prawie jak koreks :-)

mysikrolik  Dołączył: 31 Sie 2007
dan, jak tam zaglądałeś przez tą szparkę do migawki w swoim GX10 ;-) , to może udało Ci się stwierdzić, czy to ta sama 100-tys-ka co w K10D?

Skocz do: