Dziękuję, niestety słabo z czasem i motywacjąkojut napisał/a:Fajne zdjęcia
To wręcz świetnie... teraz. K10D kupiłem chyba w 2007 roku. Wtedy nie było tak różowo.kojut napisał/a:Spośród wszystkich współczesnych producentów lustrzanek 66% z nich oferuje w miarę tani standard. To chyba dobrze?
Fuji ze swoim X jest dla mnie wzorem jak powinno się projektować i wprowadzać nowy system od podstaw. Dziwię się, że inne firmy z taką tradycją fotograficzną nie były w stanie czegoś takiego zrobić. Ogniskowe ich obiektywów są super, dopasowane do APS-C i dostepne prawie od początku istnienia systemu. Bardzo im kibicuję, bo może jak będą jeszcze popularniejsi, rynek używek się powiększy .kojut napisał/a:To fakt. Ale takie Fuji się z tego zaklętego kręgu na szczęście wyłamało.
bbartlomiej napisał/a:Bardzo im kibicuję, bo może jak będą jeszcze popularniejsi, rynek używek się powiększy
PentaGrupa na FB | Zapraszam również na moją stronę poświęconą fotografii nieruchomości - bshots.pl
*ist DS | K20D | K-5II | 17 | ME-Super | G9X
Mam Pentaksa i nie zamierzam przepraszać
Lepiej wyjść na spacer, niż wyjść na debila.
Jeden aparat 2017
Ryszard napisał/a:Tu by trzeba zapytać księgowych
Popatrzyłem sobie na Ceneo (ceny "nasze") i bhphotovideo (ceny jak sądzę "aktualne" w sensie polityki producenta/dystrybutora i mniej zależne od kursów, zapasów magazynowych itd.). Dla mnie to jest ta sama półka cenowa, przy czym DA Limitedy trzymają w miarę równy poziom, zaś Fujinony startują trochę niżej, potem zaś lecą wysoko aż na pułap FA Limited (no ale porównujmy APS do APS).denvi napisał/a:Pięknie wykonane, full metal jacket, z silniczkiem, w dodatku jasne, a jednak tańsze od DA Ltd.
Z tym chyba wszyscy rozsądniejsi się zgadzają. W ogóle w ostatnich latach dyskusje o sprzęcie stały się nudne, bo poziom aparatów jest tak wysoki, że wystarczy wziąć cokolwiek współczestnego i jakość powala. Tym samym nowe puszki z wysokim ISO niwelują trochę beznadziejnie ciemne zoomy...Ryszard napisał/a:Dla mnie to tylko kwestia preferencji i osobistego "smaku". Dla efektu finalnego czyli zdjęć, jest to bez różnicy. I mam nadzieję, że jako forumici z dłuższym stażem i niejednym aparatem w swojej historii, nie będziecie mnie przekonywać, że 56/1.2 jest obiektywnie lepsze od 55/1.4 i niezbędnie potrzebne do zrobienia dobrego portretu.
MX, ME i same stare manuale.
Polecam www.tomaszmichalski.com
Przegapiłeś, bo do niedawna było to naprawiane w ramach gwarancji jako wada fabryczna. Ja sam nie wiem, czy miałem to naprawiane i czy mój jest na do narażony. Jeszcze działa.Marcinicus napisał/a:Mam 5D. Sprzęt po wymianie migawki, zrobiłem na nim od tej pory kilkaset fotek.
Leży w szafie, bo przydarzyła się jakaś usterka komory lustra, której nie mam czasu naprawić. W serwisie krzyczą za to około 760 zł.
CytatPrzegapiłeś, bo do niedawna było to naprawiane w ramach gwarancji jako wada fabryczna.