Ryszard napisał/a:Piszesz jak Pentaksiarz.
Dużo różności
*ist DS | K20D | K-5II | 17 | ME-Super | G9X
Mam Pentaksa i nie zamierzam przepraszać
Dużo różności
foto napisał/a:Informacja dobra, że coś robią ale wolałbym nowe DFA 20mm/2.8 lub 4 żeby było małe a miało jakość FA 31 Ltd, czyli ostry i bez zniekształceń w całym kadrze.
PentaGrupa na FB | Zapraszam również na moją stronę poświęconą fotografii nieruchomości - bshots.pl
Dużo różności
Fenol napisał/a:cube007, sugerujesz, że to rebrand Sigmy ART? Na razie za mało informacji, by to potwierdzić
PentaGrupa na FB | Zapraszam również na moją stronę poświęconą fotografii nieruchomości - bshots.pl
K-373, 11-300 mm f/1.7-4.0, sunpaki i agfatroniki, LX15, XZ-1
Dużo różności
Pentax
Kuba Nowak napisał/a:Na pentaxforums tuszą, że to przerobione DA*55.
irek83 napisał/a:gwiazdki nie mogą być brandowane.
Pentax
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
Michu napisał/a:Byle dobre szkło było.
Michu napisał/a:Czy naprawdę ma to jakiekolwiek znaczenie skąd pochodzi konstrukcja? Byle dobre szkło było.
Dużo różności
Michu napisał/a:Byle dobre szkło było.
Akurat w pięćdziesiątkach Pentax jest mocny i ma ofertę dla każdego. W innych systemach mogą tylko zazdrościćKuba Nowak napisał/a:Byle tanie...
Byle nie byle jakie
*ist DS | K20D | K-5II | 17 | ME-Super | G9X
Mam Pentaksa i nie zamierzam przepraszać
Huawei Mate20PRO
K1, K-5II, Irix 15mm f/2,4 Blackstone, D FA 24-70mmF2.8ED SDM WR, FA 77mm f/1,8 Limited, Tamron 70-200 f/2.8, Helios 44M-4 58 mm F2.0,
FA 50 mm f/1.4
Eizo CS2730
https://500px.com/olejx
olejx napisał/a:Jeszcze jakieś 21mm f1.4 :)