PiotrB.  Dołączył: 19 Kwi 2006
SIGMA ZOOM APO 70-210mm F2.8
Co sadziecie o tym szkielku? Wart jest tych pieniedzy?
http://page18.auctions.ya...ction/w13183439
i jeszcze takie szkielko?
http://page4.auctions.yah...ction/d78703839

Gringo  Dołączył: 05 Lip 2006
czy dobrze licze, ze ta sigma na nasze 570 zł kosztuje ??

Po pierwsze nigdy nie widziałem takiego obiektywu sigmy; sam mam sigme ale 70-200 2.8. Wydaje mi, ze takie parametry i taka cena to chyba oznacza okazję. Sigma robi obecnie świetną optykę, mysle zatem, ze ten stary model (?) tez powinien być niezły, szczegolnie za taka cenę

olgierd  Dołączył: 06 Cze 2007
Na stronce z robaczkami nie widać żadnego zdjęcia, jak rozumiem chodzi o ten obiektyw. Mi to jakoś przypomina produkty Sigmy z l. 90-tych (seria UC czy DL), szczerze mówiąc miałem wówczas inną Sigmę i dobrze jej nie wspominam...

piotr_w  Dołączył: 14 Lis 2006
Sigma 70-210/2.8 to udane szkło. Niewiele ustępuje aktualnej wersji EX, głównie pod względem pracy pod światło. Mechanicznie równie solidna, jak nie lepsza.
Wadą są filtry 82mm.

Mam taką i sobie chwalę.

Co do linka, to wygląda to na jakiś portal aukcyjny (widze prostokąciki zamiast tekstu), więc cena końcowa pewnie będzie zupełnie inna.

Gringo  Dołączył: 05 Lip 2006
a odejde moze troszke od tematu- na tej sigmie widac od strony bagnetu dodatkowy styk do Richoha. Do czego on słuzy? jakies dodatkowe funkcje ?

bEEf  Dołączył: 28 Gru 2006
Gringo, to jest to samo, co styk z obiektywów serii "A", tylko, że w innym miejscu. Pentaxowi ani pomaga, ani wadzi, choć lubi się czasem zahaczyć o śrubokręt, a wtedy może być niewesoło.

Japonskie znaki, to "krzaczki", nie "robaczki". "Robaczki", to znaki arabskie. :mrgreen: Sprzedana zostala za smieszne pieniadze, 25000 jencow, czyli ok 650 zl z dostawa do domu. A co sadzicie o tym drugim szkielku?

lipalipski  Dołączył: 28 Mar 2007
PiotrB., siedzisz w tej Japonii i...

I HATE YOU.

Ale spróbuj sobie taniej (z wysyłką) kupić takiego Lubitela albo Stara. :-P

A dzieki za zhejtowanie. :mrgreen: :mrgreen: Ano siedze w tej Japonii bez przerwy zadnej, a pod koniec pazdziernika, minie wlasnie 2 lata! Z nowosci kolekcjonerskiej, to to, ze kolekcja Takumarkow sie powieksza (6 szt), zaczalem zbierac tez "50"( na razie 8 szt) i kupilem ciekawe szkielko Schneidera, ale to dopiero powiem, jak podepne go do DS-a, powiem tyle, ze to dluugie tele, m42, nietypowy numer przyslony i niestandartowa dlugosc ogniskowej. :mrgreen: A co do Lubitela, to bys sie usmial, stoi taki jeden w komisie! :-P

Skocz do: