Jarek Dabrowski  Dołączył: 20 Kwi 2006
O, i w końcu jest okazja, żeby wykazać wyższość Limiteda 77 nad gwiazdką 85.

Zbynio  Dołączył: 07 Maj 2007
[Zbynio] Poproszę o pozytywne oceny... ;)
Jestem w dołku :-/ (brrrr nie lubię deszczu) i chcę się podbudować :mrgreen: :-B
Poproszę o pozytywne oceny ;-)

PARĘ FOTEK

W większości jest to surowizna RAW->jpg robiona kitem 18-55
Tylko na tych widoczkach z gór coś poknociłem z ustawieniami i musiałem podbić ostrość.
A tak poza tym jestem normalny.

piotr_luk  Dołączył: 14 Kwi 2007
Zbynio, fajne zdjęciątka, wszystkie z Tatr? Nie wiedziałem, że Muzeum Tatrzańskie tak może znudzić/zmęczyć :-P

screwdriver  Dołączył: 22 Mar 2007
Zbynio, bardzo ładne :) Też chciałbym być normalny :) (cokolwiek by to nie znaczyło ;-) )

piotr_luk,
połowa Tatrowych jest, inne robiłem w domu, koło domu itp.
A te 5 ostatnich to z Kórnika. Polecam odwiedzić bo coś pięknego :mrgreen:

screwdriver, :mrgreen:

vesper  Dołączyła: 19 Gru 2006
Pierwsze (0370) bardzo mi się podoba.

athomer  Dołączył: 26 Lip 2007
Zdjęcia podobają mi się bardzo! Proste tematy, bez kombinowania jesli chodzi o środki wyrazu i efekt bardzo zachęcający. Np zdjęcie 2-gie, niby nic, bałagan w kadrze ale bardzo plastyczne i miłe dla oka. My favourites: 1264 (monochromatyczny pień) i dwa ostatnie

Dziękuję :mrgreen:

athomer napisał/a:

zdjęcie 2-gie, niby nic, bałagan w kadrze ale bardzo plastyczne i miłe dla oka

Na tej fotce jest ostre światło słoneczne odbite od posadzki stąd kolor i kąt padania światła. To mnie zachęciło do kłapnięcia lustrem. Nawet specjalnie nie kadrowałem bo na pierwszym planie i tak ja sam :mrgreen:

bEEf  Dołączył: 28 Gru 2006
Zbynio, zdjęcia spoko, ale jedna rzecz - nie trawię stron z muzyką... nieeee... Wyobraź sobie, że słucham sobie radia albo mp3 i wskakuje mi taki dysonans :-(

bEEf, już nie ma. Dziękuję za cenną uwagę :mrgreen:

Bantu  Dołączył: 24 Wrz 2007
Fajne foty, a jeszcze masz dola to co bede zalowal. Ekstra, swietne !!!!
A na powaznie to bardzo fajnie sie ogladalo nasze Tatry i nie tylko :mrgreen:

Pozdrawiam i :-B na poprawe humoru (moze byc grzany z sokiem malinowym - rozgrzewa)
b.

tref  Dołączył: 05 Wrz 2006
Zbynio, uwaga będę nudził.
Ostatnio śniło mi się, że siedzę w schronisku nad morskim okiem. Patrzyłem sobie na sielankowy obrazek gór. Wszystko to spowodowane zapewne faktem mijania roku od mojej ostatniej wyprawy w Tatry. Eh!

No to img1153.jpg mnie znów w Tatry przeniosło.

[ Dodano: 2007-09-28, 18:06 ]
Kolejna fajna fota - widoczkowa :mrgreen:

Bantu, dziękuję :-B też będzie wieczorkiem :mrgreen:

tref, No przecież to najpiękniejszy zakątek Polski. Nigdy się nie znudzi :-P

A ciekawą historię tegoż Tatrzańskiego cudu poznałem w zamku w Kórniku woj. Wielkopolskie. Baaardzo ciekawą.

Pentaxowiec  Dołączył: 27 Sie 2007
Zbynio, Ja może powiem troche inaczej niz inni ale jak na moj gust to te fotki sa poprostu dobrze zrobione nic wiecej (mowie tak bo poprostu chce być szczery) ale nie brakuje tu takich ktore wzbudzily umnie zainteresowanie, a mianowicie pierwsze(0370) i ostatnie(1819). To ostatnie jest best ;-)

tref  Dołączył: 05 Wrz 2006
Nie krępuj się. W poście możesz umieścić 65500 znaków, to chyba starczy na krótką pisemną opowieść tej historii. A jak nie, to dokończysz w następnym poście.
Eghm,uwaga, uwaga!
Historyja krótka, jak Staw Czarny nad Morskim Okiem promowano.

tref napisał/a:
Eghm,uwaga, uwaga!
Historyja krótka, jak Staw Czarny nad Morskim Okiem promowano.

Dawno, dawno temu, za górami, lasami, patrząc z perspektywy Włocha a z naszej to tuż za płotem, żył sobie imć pan Władysław Hrabia Zamoyski.

Zamieszkiwał przeuroczy zameczek w małej wiosce Kórnik

Zacny to był człowiek wielkiego serca i dobroci. Całym tym sercem kochał Polskę i Polaków.
Wiele podróżował i zwiedzał. Razu pewnego w Tatry zbłądził i zobaczył wioseczkę zabitą dechami hen gdzieś w górach. Tam to wówczas wrony już zawracały a psy dupami szczekały. Wioska ta Zakopane nazwana była, wśród lasów przycupnęła u podnóża Tatr. Zakochał się był imć Zamoyski w tej wiosce, Tatrach, Góralach no i Morskim Oku.
Razu pewnego dotarła do niego zła wiadomość. Nie nie, bez obawy to nie skacowany Giewont się obudził. Gorzej było. Jakiś austriacki Żyd chciał sobie kupić wioskę Zakopane i kawał połaci Tatr a chodziło mu wyłącznie o drzewa porastające ten rejon. Chciał biznes kręcić czyli wyciąć w pień wszystkio co tam rosło. Hrabia Zamoyski tak się tym przejął, pomyślał: jak drzewa wytną to deszcze ziemię i skały zmyją i Tatr nie będzie ukochanych. Zastawił więc wszystko co posiadał, zapożyczył gdzie się dało, wziął tą całą górę pieniędzy i pojechał na przetarg. No i co? No i wygrał. A jakże. Kupił Zakopane, kawał Tatrów i Morskie Oko też. Tereny mniej więcej o połaci Tatrzańskiego Parku Narodowego. W 1924, tuż przed śmiercią, Zamoyski przekazał na własność narodowi polskiemu wszystkie swoje dobra w tym zamek w Kórniku no i oczywiście Zakopane z Morskim Okiem i całym okolicznym pięknem. Tak to pokrótce było. Hrabiego Zamoyskiego do dziś z czcią Górale wspominają. Wielki to był człowiek. Dla nas i następnych pokoleń zachował najpiękniejszy zakątek Polski.

Tak to mniej więcej było a o szczegóły to Giewonta pytajcie. Byle kaca nie miał to opowie.

A dziś w Zakopanem takie cuda na Krupówkach wyprzedają...

[ Dodano: 2007-09-28, 23:35 ]

Pentaxowiec, dziękuję :mrgreen:
dobre spostrzeżenie. Większość tych fotek robiona była "z marszu". Coś dostrzegłem, kadr, pstryk i leciałem dalej.
To pierwsze to ganiałem ważkę a pstyknąłem motyla :mrgreen:
A to ostatnie jest przemyślane, skadrowane, wymierzone. W całości oryginalne.

PiotruśP  Dołączył: 09 Sty 2007
Zbynio napisał/a:
A dziś w Zakopanem takie cuda na Krupówkach wyprzedają...
Fajny ... ekhm ... pokrowiec :) . W sam raz na zimę.

Zbynio, zdjęcia w większości :P fajne.

sebostek  Dołączył: 19 Kwi 2006
podoba mi się zdjęcie pomostu ale wolałbym w b&w ;-)

zenonblacha  Dołączył: 04 Wrz 2007
Bardzo mile dla oka fotki. I jaki sliczny bokeh na zdjeciu zielonego liscia!

Skocz do: