zorzyk  Dołączył: 21 Kwi 2006
September 11, 2001
Piąta rocznica ataku na World Trade Center.
Właśnie mija.
:!:

sołtys  Dołączył: 19 Kwi 2006
... iii urodziny mojej znajomej ... pojechałem wtedy na przyjęcie urodzinowy ... wchodze, a wszyscy przed telewizorem siedzą ... ii nie mogą uwierzyć ...

Wracałem z pracy, zajechałem na CPN i przy kasie pytam sprzedawcę, co to sie zdarzyło.... potem pojechałem do żony do szpitala (na oddziale kardiologicznym) i cały czas jakby nie bardzo było wiadomo co się stało..... Około szesnastej jak w domu włączyłem TV - to już było wszystko jasne....

alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
Po ostrej imprezie poszlismy na egzamin z historii kultury, ktos tam oblal, ktos tam zdal - kac byl taki, ze nie za bardzo wiadomo bylo - wracamy do domu, piwko, telewizor, a tu jakis, kuzwa, film katastroficzny. Przelaczam kanal - ten sam nadaja! Nastepny - to samo! Myslimy - oszaleli, czy jak, ten sam film o jakichs wiezowcach, samolotach... :shock: :shock: :shock:

(jak juz sie wszystko wyjasnilo, kumpel wpada, placzac... i mowi, ze jego brat na manhattanie biura remontuje... trzy dni sie nie mogli dodzwonic, a potem sie okazalo ze kilka wiezowcow dalej byl wtedy na którymśtam dziesiatym pietrze, wszystko widzial....)

Jarek Dabrowski  Dołączył: 20 Kwi 2006
Rok temu, 1 października, dziura (a właściwie jej część) po WTC wyglądała tak:

Teraz jest trochę lepiej - chyba już wszystko zalali betonem, za jakieś trzy tygodnie chyba tam będę.

Mertz  Dołączył: 24 Kwi 2006
Schodziliśmy ze Szpiglasowej Przełęczy w Tatrach. Zimno, mokro... Komórka kumpla czasem łapała zasięg (ja jeszcze swojej nie miałem :) i co chwila ktoś dzwonił i podawał, że coś gdzieś walnęło. W schronisku dopiero się połapalimy co się stało.

sp7foy  Dołączył: 31 Lip 2006
Re: September 11, 2001
zorzyk napisał/a:
Piąta rocznica ataku na World Trade Center.
Właśnie mija.

Ciągle są jakieś rocznice, choćby Biesłan. W czym ta konkretnie jest tak wyjątkowa, że trafiła na to forum?

JN  Dołączył: 24 Kwi 2006
Cytat
Ciągle są jakieś rocznice, choćby Biesłan. W czym ta konkretnie jest tak wyjątkowa, że trafiła na to forum?

No tak z jednej strony to rzeczywiście. Co to za wielka katastrofa... z braku wody czy AIDS w Afryce rocznie ginie więcej osób, a jakoś za głośno o tym nie jest.

Natomiast z drugiej strony, to jednak od tego czasu sa większe zabezpieczenia, większy strach.

alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
Ta jest mocno wyjatkowa, bo poczawszy od niej i "oficjalnie" przez nia duuuuzo innego syfu sie wydarzylo na swiecie :-( :-( :-( :-(

Założyłem ten wątek, bo wydarzenia 11 września 2001 bardzo mnie wtedy poruszyły, i poruszają do dzisiaj.

MKw  Dołączył: 20 Kwi 2006
Moze dlatego to to chyba najlepiej obfotografowana akcja tego typu ?
Sam mam na dysku kilkaset zdjec jakie sobie wtedy zapisywalem ...

Ona Dołączył: 17 Sie 2006
Byłam w pracy, usłyszałam wiadomości w radio...pierwsza myśl "co za dureń siedzi za sterem tego samolotu"....ale jak się dowiedziałam jaka była przyczyna to poczułam się conajmniej głupio :oops:

Trzeba pamietać o takich wydarzeniach...

djack  Dołączył: 22 Kwi 2006
A mnie najbardziej irytowały dowcipy o WTC, 11.O9 itp. Moim zdaniem uwłaczały pamieci wszystkich tych niewinnych ludzi, którzy tam zginęli.

tref  Dołączył: 05 Wrz 2006
Dla lubiących wzory i raporty, czyli teorii spiskowej ciąg dalszy.
http://www.indymedia.org.uk/en/2008/12/415719.html

ggdh  Dołączył: 06 Sty 2008
A jak ktos chce obejrzec to "wyburzanie" nie tylko na wykresie to http://www.zeitgeistmovie.com/ albo niech znajdzie na googlevideo z PL napisami.

gajos007  Dołączył: 19 Cze 2008
tragedia-tak poruszające-tak szokujące-tak
zgadzam się z
zorzyk napisał/a:
Założyłem ten wątek, bo wydarzenia 11 września 2001 bardzo mnie wtedy poruszyły, i poruszają do dzisiaj.

ale dodam od siebie
nie jestem jakimś zwolennikiem teorii spiskowych ale chciałbym wiedzieć co tak naprawdę stało się z pentagonem / z samolotem i ludźmi którzy byli na pokładzie...mi cała akcja z pentagonem śmierdzi i wcale się nie zdziwię jak za kilkadziesiąt lat wyjdzie na jaw zupełnie inna wersja wydarzeń/
btw.o ile okazało by się że rzeczywiście jakiś pocisk uderzył w pentagon a cała akcja z 11.09 była zręcznie manipulowana przez rząd USA sprawę będzie można nazwać prosto - ludobójstwo

BuR-ToN  Dołączył: 18 Cze 2008
A teraz nie można?

BAN YellowLabel  Dołączył: 30 Mar 2008
gajos007, jakim samolotem.
Jak w pentagonie NIE ZNALEŹLI NAWET JEDNEJ CZĘŚCI Z SAMOLOTU!
Jakiś silnik-turbinę, którą montuje się w pociskach.

Nie jestem zwolennikiem teorii spiskowych, ale "zarząd USA" dał plamę robiąc zamach na samym sobie i nieudolnie próbując zrzucić to na talibów.

Pietras  Dołączył: 30 Kwi 2007
YellowLabel napisał/a:
"zarząd USA" dał plamę

Według ludzi takich jak my czyli powiedzmy "normalnych" tak. Z punktu widzenia ich rządu osiągnęli swój cel = większa kontrola nad ludźmi.

Nie ma co się okłamywać, USA były przed zamachami na tyle silne że bez problemu powstrzymały by taki zamach... Jak tylko by tego chcieli. Przypomina się trochę atak na Pearl Harbor - dobry pretekst do ataku na Japonię.

W Iraku, państwo będące potęgą militarną wysłało na wojnę 30 letni sprzęt. W sumie dobry sposób na pozbycie się tego złomu.

gajos007  Dołączył: 19 Cze 2008
BuR-ToN napisał/a:
A teraz nie można?

można .... ;-) pisząc ludobójstwo miałem na myśli że jego sprawcą są Stany Zjednoczone

Skocz do: