berd napisał/a:I sam X-trans sprawia wrażenie, iż od razu daje to co w C jest jeszcze do wyciągnięcia ALBO nie ma czego wyciągać bo dupna matryca z tego X-transa ;).
PentaGrupa na FB | Zapraszam również na moją stronę poświęconą fotografii nieruchomości - bshots.pl
Kierunek zooma i kierunek przysłon jest jak najbardziej słuszny, czyli taki jak w Pentaksie.berd napisał/a:niby działa ale dla mnie to przesiadka o 180 st., wszystko w druga stronę ;) od zooma po pierścień przysłony.
X-T1
Zorka 4->Mz-5n->MX->MZ-S->K7->FF+L&L->kolejny FF+ART+L->ból pleców->Fudżik X-T1+KIT ;) plus lampy i piloty 622TX - pozostałość po systemie C
A7lll
PRACTICE MAKES PERFECT!
Zależy jakie kto ma oczekiwania. AF, szczególnie śledzący do wybitnych podobno nie należy, ale na moje potrzeby jest wystarczający. Myślę że nie odbiega od tego w K-5, który był moją ostatnią lustrzanką. Obraz z matrycy x-trans mi odpowiada, choć są osoby z odmiennym zdaniem, niektórzy wolą tradycyjny filtr Bayera. Nie każdemu też pasuje specyfika pokręteł z manualnej lustrzanki, dla mnie to akurat zaleta. Trzeba też się przyzwyczaić do EVF. Początkowo nie jest łatwo, ale z czasem przestaje to robić różnicę. Niektórzy krytykują wysokie ceny obiektywów XF, szczególnie gdy się spogląda na ceny w pre-orderze. Faktycznie, tanio nie jest, ale są częste promocje i cashback-i, a ceny używanych obiektywów są znacznie niższe niż w sklepach. Ja nie narzekam na x-t1 i nie myślę o zmianie korpusu ani systemu. Trafiłem na kompromis gabarytowo-jakościowo-cenowy i tak na razie pozostanie. Matryce 24 mpx mnie nie zupełnie nie przyciagają.rey napisał/a:I jak ten X-T1 wypada po latach? B)
X-T1
janek_wu napisał/a:Zależy jakie kto ma oczekiwania. AF, szczególnie śledzący do wybitnych podobno nie należy, ale na moje potrzeby jest wystarczający.
PentaGrupa na FB | Zapraszam również na moją stronę poświęconą fotografii nieruchomości - bshots.pl
X-T1
A7lll
PRACTICE MAKES PERFECT!
A kiedy była era tanich limitedów? Bo jakoś nie pamiętam.rey napisał/a:Te jasne szkła kuszą w Fuji, szczególnie w erze drogich limitedów B)
Polska, cóż, to nie Śląsk, ale też tam ładnie, A. Sapkowski, "Boży wojownicy"
GX8, GM1, P7-14, P12-32, P35-100, P100-300, K50/1.1
Benek napisał/a:A kiedy była era tanich limitedów? Bo jakoś nie pamiętam.rey napisał/a:Te jasne szkła kuszą w Fuji, szczególnie w erze drogich limitedów B)
Lepiej wyjść na spacer, niż wyjść na debila.
Jeden aparat 2017
kojut napisał/a:Jak się pokazały na rynku
A7lll
PRACTICE MAKES PERFECT!