Stanislaw B.  Dołączył: 22 Kwi 2007
Witam
Ja unich kupilem gripa do K10, zamowilem w poniedzialek a we wtorek juz byl umnie, platnosc przy odbiorze. Także mysle, ze bedzie dobrze.

screwdriver  Dołączył: 22 Mar 2007
argawen napisał/a:
najwyżej będę dłużej czekał

mnie się nie śpieszy :) mogę chwilę dłużej poczekać

piotr_luk  Dołączył: 14 Kwi 2007
argawen napisał/a:
Poza tym, nie chcę odebrać osobiście :-)
Tak mi sie zdawało od początku, ale zastanawia mnie fakt, że sklep nieczynny, bo są na urlopie, ale jednocześnie allegrowe sprawy idą na bieżąco. To gdzie oni ten urlop spędzają: na trasie magazyn poczta

argawen  Dołączył: 19 Kwi 2006
Stanislaw B. napisał/a:
zamowilem w poniedzialek a we wtorek juz byl umnie, platnosc przy odbiorze
Właśnie. Jak płacisz przy odbiorze, to szybko wysyłają. Jak robisz przedpłatę, to nie spieszą się. Żeby się nie okazało, że sprzedali wszystko dla płacących przy odbiorze, a my sobie poczekamy na następną dostawę :evil: . Do nich nawet nie można się dodzwonić ( na komórkę).

[ Dodano: 2007-09-29, 20:17 ]
piotr_luk napisał/a:
To gdzie oni ten urlop spędzają: na trasie magazyn poczta
Pewnie jeden człowiek został i załatwia aukcje.

argawen napisał/a:
Żeby się nie okazało, że sprzedali wszystko dla płacących przy odbiorze
albo na miejscu w sklepie (przed urlopem)

Samp  Dołączył: 23 Kwi 2006
Słuchajcie,
a do mnie dzisiaj około południa zadzwonili na komórkę z tego sklepu, zapytali jaką wybieram przesyłkę i powiedzieli, że dzisiaj wysyłają, a w poniedziałek powinien do mnie dotrzeć.

A wpłaciłem od razu po wylicytowaniu aukcji, więc pieniądze zapewne dotarły natychmiast, bo ten sam bank.

Nieczęsto miałem taką sytuację na Allegro, nie mam podstaw by sądzić że coś jest nie tak.

Samp napisał/a:
Nieczęsto miałem taką sytuację na Allegro, nie mam podstaw by sądzić że coś jest nie tak
Pewnie nic się nie stanie, ale na moje 3 maile nie odpowiedzieli. Telefony także milczały jak zaklęte.

argawen, właśnie dostałem info, że dziś wysłali do mnie akumulator:
Cytat
witam, towar wysyłamy dzisiaj pocztą polską priorytetem, numer Pańskiej
przesyłki: ########

Marooned  Dołączył: 14 Paź 2006
Tam za stówę, tu za 35zł
http://allegro.pl/item249...sung_gx_10.html
więc gdzie haczyk? Czy aż tak podejrzane są te zamienniki?

screwdriver napisał/a:
argawen, właśnie dostałem info, że dziś wysłali do mnie akumulator:
Do mnie właśnie doszedł. Czyli szedł 6 dni. Właśnie piszę komentarz.

[ Dodano: 2007-10-01, 16:21 ]
Marooned napisał/a:
Tam za stówę, tu za 35zł
http://allegro.pl/item249...sung_gx_10.html
100 zł za oryginał, to raczej okazja. Normalna cena, to zdaje się minimum 150zł.

Cobretti  Dołączył: 06 Lut 2007
A ja mam oryginala i te Goldy 3000 mAh, działają tak samo już 9 miesięcy (intensywnie eksploatowane), więc spoko wolę te Goldy, mam trzy za cene tańszego oryginała.

Cobretti napisał/a:
więc spoko wolę te Goldy, mam trzy za cene tańszego oryginała.
Każdy za swoje płaci, więc....

Cobretti  Dołączył: 06 Lut 2007
argawen, ale ja ogólnie, jako wskazówka dla zakupujących, bo kiedyś myślałem, że po kilku miesiącach akumulatory padną i może była to zakamuflowana oszczędność.

Cobretti napisał/a:
mam trzy za cene tańszego oryginała.
argawen napisał/a:
Każdy za swoje płaci
Panowie gentelmeni nie rozmawiają o pieniądzach

Cobretti napisał/a:
argawen, ale ja ogólnie, jako wskazówka dla zakupujących, bo kiedyś myślałem, że po kilku miesiącach akumulatory
W porządku, był o tym nawet watek. Po prostu wolę zapłacić więcej, ale mieć oryginał. Doskonale wiem, że zamienniki dobrze działają. Marek Wyszomirski także ma te Goldy i jest zadowolony. Ale wczoraj, od kogoś mającego to akku, słyszałem ze jednak nie trzymają tak długo jak oryginały.

Samp  Dołączył: 23 Kwi 2006
argawen, do mnie jednak dzisiaj nie doszedł (ale w sumie się nie dziwię, bo i tak to by szybko było)

Marooned  Dołączył: 14 Paź 2006
Cobretti napisał/a:
A ja mam oryginala i te Goldy 3000 mAh, działają tak samo już 9 miesięcy (intensywnie eksploatowane), więc spoko wolę te Goldy, mam trzy za cene tańszego oryginała.
O, dzięki za informację. Niezbyt rozumiem po co płacić 300% więcej za napis, którego i tak nie widać - ale to indywidualna decyzja i jej nie komentuję. Lecę zatem zamawiać, bo wczoraj mi padł w 1/3 imprezy (a wskaźnik był na fulla) - zapewne kwestia niskiej temperatury, dlatego mus mieć zapas.

Ja kupiłem sobie kiedyś jeszcze Hahnela za tę samą cenę, co teraz ten Pentaxa i różnicy w wydajności nie zauważyłem. Natomiast widywałem już różne aku-wynalazki z których potrafił wylać elektrolit, bądż nagrzewały się do znacznych temperatur. Wolę nie ryzykować.

screwdriver napisał/a:
Ja kupiłem sobie kiedyś jeszcze Hahnela za tę samą cenę, co teraz ten Pentaxa i różnicy w wydajności nie zauważyłem
Także mam Hahnela. Ale mając wybór Pentax-Hahnel wybrałem Pentax

argawen, więc wybrałeś tak jak ja :) Hahnela pewnie sprezentuję znajomemu, bo raczej nie potrzebuję więcej niż jednej baterii jako zapas.

Skocz do: