Grzenio napisał/a:A nie wiecie dla czego tej Sigmy 30mm Art nie ma w polskich sklepach? To jest tak mało popularne szkło, ciężko dostępne czy może już go nie produkują pod nasz bagnet?
Grzenio napisał/a:...Chociaż na przykładzie Sigmy 17-50 to raczej nie mogę pozytywnie wypowiadać się o celności ich szkieł...
A7lll
PRACTICE MAKES PERFECT!
Tak i to trzy razy. W zasadzie dobrze skalibrowali tylko dla ogniskowej 50mm ale i tak często się myli. Mam również Tamrona 70-200 na śrubokręt i on w porównaniu do Sigmy zdecydowanie rzadziej pudłuje chociaż trzeba przyznać, że dłużej ostawia ostrość (potrzebuje więcej kroków aby dojść do właściwego ustawienia).rey napisał/a:Wysyłałeś z body do kalibracji?
Grzenio napisał/a:Tak i to trzy razy. W zasadzie dobrze skalibrowali tylko dla ogniskowej 50mm ale i tak często się myli. Mam również Tamrona 70-200 na śrubokręt i on w porównaniu do Sigmy zdecydowanie rzadziej pudłuje chociaż trzeba przyznać, że dłużej ostawia ostrość (potrzebuje więcej kroków aby dojść do właściwego ustawienia).rey napisał/a:Wysyłałeś z body do kalibracji?
kishon napisał/a:Mam ten sam zestaw szkieł. I u mnie jest akurat odwrotnie, Tamron 70-200 pudłuje bardzo często, natomiast nie mam żadnych zastrzeżeń do Sigmy. Co do tematu Sigma 30 f1.4 też posiadam (starą wersje), i jestem bardzo zadowolony z tego szkła.
A7lll
PRACTICE MAKES PERFECT!
rey napisał/a:kishon napisał/a:Mam ten sam zestaw szkieł. I u mnie jest akurat odwrotnie, Tamron 70-200 pudłuje bardzo często, natomiast nie mam żadnych zastrzeżeń do Sigmy. Co do tematu Sigma 30 f1.4 też posiadam (starą wersje), i jestem bardzo zadowolony z tego szkła.
Dokładnie to samo było u mnie, ale Tamron to 17-50/2.8. Pomimo kalibracji było tak sobie, do tego na długim końcu w pełni otwarty ostrością nie powalał, a na tym mi zależało.
K 5II | K-x | Program A