Ganz  Dołączył: 30 Kwi 2007
Wa-wa - sklepy i inne
Sorry za niewklejenie tego do giełdy, ale zanim post przejdzie moderację/akceptację to będzie za późno. Otórz wybieram się jutro do Wawy i chciałbym przy okazji kupić M50/1.7. Możecie mi podpowiedzieć gdzie są sklepy i inne punkty oficjalnej/nieoficjalnej sprzedaży pentaxowego sprzętu (znaczy nie niedzielne - będę również w tygodniu)?
z góry wielkie dzięki.
Gdyby któryś z moderatorów był szybki jak błyskawica i przeniósł to do giełdy to się nie obrażę ;-)

Samp  Dołączył: 23 Kwi 2006
No to ja jestem w takim razie nieoficjalnym punktem sprzedaży SMC-M 50/1.7, więcej na PW...

zenonblacha  Dołączył: 04 Wrz 2007
Na przyklad u mnie w domciu - posiadam sztuk raz na sprzedaz.

zorzyk  Dołączył: 21 Kwi 2006
To nie jest na Giełdę, tylko do HP :evilsmile:

zorzyk, czuwa :-D , dzięki za odzew, chyba te sklepy już nie będą potrzebne... znaczy w kwestii szkiełka, ale może jednak podajcie jakiś blisko centrum to większe zakupy zrobię ;-) .

Samp  Dołączył: 23 Kwi 2006
Co do komisów, to właściwie chyba jedyne "zagłębie" w Centrum jest przy Al. Wyzwolenia - trzeba iść od Marszałkowskiej w stronę Ronda Jazdy Polskiej i po obu stronach ulicy, w budynkach właściwie przy rondzie są komisy - jeden LABi, tam są Pentaxy; a po drugiej stronie Pentaxa chyba nigdy nie widziałem.

W ogóle z Pentaxami w małych sklepach fotograficznych jest słabo, najwięcej jest nówek w Saturnach etc...

Giełda fotograficzna odbywa się w niedziele, w budynku klubu Stodoła przy ul. Batorego, tylko tam moim zdaniem nie warto chodzić (raczej się tam nic nie znajdzie).

No i jest jeszcze spory sklepik AsterFoto, niegdyś dystrybutora Pentaxa (Piotr Sawicki jest na tym Forum) - z tym że to na Pradze, przy pl. Szembeka, tylko tam same nówki i daleko...

mumonzan  Dołączył: 23 Kwi 2007
zorzyk napisał/a:
To nie jest na Giełdę, tylko do HP :evilsmile:

normalnie bomba!!!

Jak się zaplątasz w okolice giełdy, to jutro będzie rozbieranie koszulek, może się natkniesz na trochę ludzi z forum...

pytam o centrum bo wysłałem telefon do naprawy, a bez nawigacji po warszawce to mi sie nie usmiecha :-? ,
na gielde raczej nie trafie, bo bede na miejscu dzis ok 20:00.

tref  Dołączył: 05 Wrz 2006
Na giełdzie widziałem 3zt. M50/1.7, o ceny nie pytałem, na stan nie patrzyłem. Leżały u gościa, który nie zajmuje sie Pentaksem, miał też K1000.

To co mozna ciekawego teraz na giełdzie zobaczyć to właśnie spora ilość K1000.
Był też czarny ME z winderem, M135/3.5.

Skocz do: