I ze względu na to, że w AC4 żeby wprowadzić korekcję ekspozycji wystarczy unieść pokrętło od korekty lekko w górę i przekręcić, w AC3 trzeba najpierw nacisnąć przycisk umieszczony obok pokrętła korekcji ekspozycji - właśnie to mi przeszkadza w AC3 brata.Gość napisał/a:Mam Revue AC3s i według mnie to doskonały korpus w tej kategorii,przebija go tylko
AC-4 lub AC4DX ze względu na posiadanie spota.
Parowóz, widziałem parowóz!!!
Ijon napisał/a:I ze względu na to, że w AC4 żeby wprowadzić korekcję ekspozycji wystarczy unieść pokrętło od korekty lekko w górę i przekręcić, w AC3 trzeba najpierw nacisnąć przycisk umieszczony obok pokrętła korekcji ekspozycji - właśnie to mi przeszkadza w AC3 brata.
Tak, zgadza się, zresztą już wspomniałem o tym w tym wątku.djack napisał/a:Ale za to CE-4 (AC3) ma lepiej umieszczony przycisk pamięci ekspozycji niż CP-5/6 (AC4). Przycisk M w CP-5 jest bardziej upierdliwy niż blokada pokrętła korekty w CE-4.
LX + K50/1,4
GALERIA I - SPINNERSLIFE
GALERIA II - SPINNERSTRAP
Ijon napisał/a:wygląda na to że nie ma idealnego pod względem ergonomii i funkcjonalności manualnego korpusu na bagnet K, pomijając LX i K2, prawda li to? (zaraz ktoś mnie zje? )
pozdrawiam,
dzerrry
dzerry napisał/a:Bo to tylko apraty, tak jak pralka jest pralka, a mikrofalowka mikrofalowka. Pentaksy maja cos wiecej - to sa perelki kultury technicznej (nie wszystkie oczywiscie) i jak ktos jest zboczony sprzetowo (ja jestem) to po prostu czerpie radosc z ich uzywania.
http://aleknowak.net
Go Out And Burn The Sensor Again
dzerry napisał/a:Nie, nie ma zadnegi idealnego pod względem ergonomii i funkcjonalności manualnego korpusu na bagnet K. Koniec.
dzerry napisał/a:Pentaksy maja cos wiecej - to sa perelki kultury technicznej (nie wszystkie oczywiscie) i jak ktos jest zboczony sprzetowo (ja jestem) to po prostu czerpie radosc z ich uzywania.
dzerry napisał/a:nigdy go nie polubilem, ba! nawet się nim meczylem, mimo, ze wcale nie taki plastikowy i mial wiele bardzo sprytnych rozwiazan.
LX + K50/1,4
GALERIA I - SPINNERSLIFE
Spinner napisał/a:Brzmi to jak wyznanie taliba sprzetowego...
pozdrawiam,
dzerrry
Ciała: K100D, MZ-7, ME F, Ricoh KR-10x
Szkła manualne: SMC M 50/1.7, Tokina RMC 35-105/3.5
Szkła AF: Sigma 17-70/2.8-4.5 DC Macro
Inne szkła nie warto gadać, na razie.
LX + K50/1,4
GALERIA I - SPINNERSLIFE
Spinner napisał/a:Ja mam od niedawna XR-X3PF - zadziwiajaco fajna rzecz...
Zorki 4K, Zorki S, Jupiter-8 2/50, Industar-22 3,5/50 "P", Jupiter-12 2,8/35, Jupiter-9 2/85, Jupiter-11 4/135, celownik uniwersalny, Swierdłowsk-4
Format 6x6: Pentaconsix TL, Biometar MC 2,8/80, Sonnar 2,8/180, Mir-38 3,5/65
djack napisał/a:A ja wczoraj w komisie macałem Chinona CP-7m. Jak na chwilę trzymania to nieźle leżał w ręce (ma spory grip), tylko jakis strasznie plastikowy się zdawał. Ale za to wizjer jest wspaniały.
Nikogo nie interesuje nigdy to, co mówi reakcjonista. Ani wtedy, kiedy to mówi, bo wówczas wydaje się to absurdalne – ani po kilku latach, bo wówczas wydaje się to oczywiste.
dzerry napisał/a:nigdy go nie polubilem, ba! nawet sie nim meczylem, mimo, ze wcale nie taki plastikowy i mial wiele bardzo sprytnych rozwiazan.
pozdrawiam Olgierd
To jest (jesli mnie pamięc nie myli) właśnie Chinon CE-4, o którym była wcześniej mowa, ale faktycznie ma się do Zenita jak BMW do malucha.arteck napisał/a:Ja mam Revue Flex AC3
djack napisał/a:To jest (jesli mnie pamięc nie myli) właśnie Chinon CE-4, o którym była wcześniej mowa, ale faktycznie ma się do Zenita jak BMW do malucha.arteck napisał/a:Ja mam Revue Flex AC3