Apas  Dołączył: 26 Sty 2007
Grip do GX-10
Stawiam dużego :-B Guinessa jeśli jakaś dobra dusza mi pomoże... Mój GX-10 to świetna maszynka, ale przy robieniu "pionów" nadgarstek można sobie zwichnąć ;-) Gripa mi trza a tu w Irlandii jak coś nie jest na C albo N to kupić się nie da :evil: . No, może Pentaxowy oryginał z biedą by sprowadzili, ale Sasung?!
I owszem, znalazlem w Sieci, ale cholercia jak zwykle mam problemy - firma jest w GB a ja nawet zalogować się do nich z przyczyn dziwnych i ulotnych nie mogę :roll:
Czy ktoś ma namiar na kogokolwiek w Polsce, kto mógłby mi to sprowadzić i sprzedać?! Może być wysyłkowo do Irlandii albo do rodziny w Polsce, a oni mi gripka prześlą... Kupię na pewno, jestem zdesperowany :-x . Może znacie jakieś zaprzyjaźnione sklepy... Z góry dzięki serdeczne za każdą pomoc!

vertiico  Dołączył: 08 Maj 2007
z polski na wyspy?? to ja myslalem juz o sprowadzeniu z GB bo raz ktos pisal ze byla ciekawa cena :) ale juz nie widac :(

MarcinG  Dołączył: 03 Lip 2007
Grip do GX-a jest bardzo wirtualnym dodatkiem, zresztą tak jak i wszystkie inne akcesoria do tego sprzętu. Istnieją praktycznie tylko na stronie Samsunga. Dobrze, że Samsungi są w dużym stopniu kompatybilne z Pentaxami bo byśmy nawet obiektywów do tego nie mieli (poza kitowym). Zanim Samsung jakoś sensownie rozpowszchni swoje akcesoria to okaże się, że sprzęt się już zestarzał i nie będzie popytu na akcesoria. Oczywiście mam nadzieję, że będzie inaczej.

vertiico  Dołączył: 08 Maj 2007
Cytat
Grip do GX-a jest bardzo wirtualnym dodatkiem,

a czemu tak sadzisz?
na tej stronie:
http://www.fotosense.co.u...?productID=5595

" £139.00 (including VAT)
In Stock - Available for Next Day Delivery"
czyli za ok 770zl ( + koszty wysylki o ile wysylaja do polski :mrgreen: )

z dostepnoscia nie ma problemow w UK z tego co widac. gdyby cena byla nizsza, np ok 400zl to bym sobie sprowadzil, a nie dlatego ze nie ma :]

muciaq  Dołączył: 01 Wrz 2007
tania puszka, to sobie musieli na gripie odbic ? :P bozesz ty moj :-P

No właśnie na Fotosense to znalazłem, ale cholercia nie mogę się zalogować na tę stronę :evil: Posłałem maila z zapytaniem o co chodzi, ale jak dotąd bez odpowiedzi. Owszem, mogę wsiąść w auto, przeskoczyć promem do GB i po paru godzinach odebrać gripa osobiśie, ale w dobie internetu to trochę upierdliwe rozwiązanie :roll: Poprosiłem zatem rodakow o pomoc, bo wydaje mi się, że jedyne, czego nie można w Polsce załatwić to zdrowy rozsądek dla rządzących... No i grip do GX-10 chyba też, niestety... :-(

MarcinG  Dołączył: 03 Lip 2007
Sądzę tak, ponieważ nie znalazłem na Skąpcu sklepu, w którym by był dostępny (grip, ale nie tylko). A po drugie nawet to Fotosense, o którym piszesz nie jest chyba zbyt materialną firmą skoro są z takie problemy w kontaktach z nimi jak pisze Apas. O cenie nawet nie wspomnę bo "szkoda gadać". A nawet gdyby, to jedna jakskółka wiosny nie czyni. Bez wątpienia dostępność akcesoriów do Samtaxa jest delikatnie mówiąc słabiutka.

Dobre wieści: udało mi się zalogować na Fotosense. Aplet wymagał podania kodu pocztowego - rzecz w Irlandii nieznana. Mam też odpowiedź na maila: ktoś z działu sprzedaży skontaktuje się ze mną jutro. Może będę miał gripa w przyszłym tygodniu! A, mają też w ofercie flesza Samsunga do GX 10. Co do ceny - zgoda, wzięta z kosmosu :evil: Ale przynajmniej przy tutejszych cenach (no i zarobkach...) aż tak nie szokuje...

[ Dodano: 2007-10-09, 15:42 ]
Eeeech... Jeśli ktoś jeszcze próbuje mi pomóc, to obwieszczam, że grip jest zamówiony i wysłany. Wprawdzie w GB jakiś strajk pocztowców, ale mam nadzieję, że do piątku dojdzie. Zatem alarm był fałszywy, happy end in progress ale wszystkim, którzy się nad moim problemem pochylili dziekuję. I dobrego focenia życzę, z gripem czy bez ;-)

PS. A jak już gripka podepnę to napiszę, czy wart jest 140 funciaków 8-)

Skocz do: