ME Super
PCS
ME Super
Lepiej wyjść na spacer, niż wyjść na debila.
Jeden aparat 2017
ME Super
Pozdrawiam
Artur
---------------------------------
Większość technicznych pojęć jest mi obca, ale nie przeszkadza w pstrykaniu ;)
Jest masakrycznie nieostry od pełnego otworu i trzeba go mocno przymknąć, minimum F8.krzychu1979 napisał/a:Helios 40-2 - tutaj potrzebowałbym dobrego argumentu za nim przemawiającego.
panoramio.com - ubite przez Google
picasaweb - ubite przez Google
Lenin napisał/a:Jest masakrycznie nieostry od pełnego otworu i trzeba go mocno przymknąć, minimum F8.krzychu1979 napisał/a:Helios 40-2 - tutaj potrzebowałbym dobrego argumentu za nim przemawiającego.
zuka68 napisał/a:Ja kupiłem Samyanga 85/1,4 za 500zł od kolegi i na pewno ze mną zostanie... Fajne szkło i coś mi się zdaje, ze trudno je porównywać do 70/2,4, a tylko dodam, że pewnie nie jeden konkurs wygrał (też na forum Pentaxa bodajże w 2012) jak ktoś wie, jak go wykorzystać i ma dobry wzrok, bo trudno się ostrzy
ME Super
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
krzychu1979 napisał/a:kojut, miałeś i nie masz, czyli jednak poszedł do ludzi
krzychu1979 napisał/a:M42 ma dla mnie te przewagę, że podepne ten obiektyw również do Spotmatica który skutecznie zdobywa moje serce
Lepiej wyjść na spacer, niż wyjść na debila.
Jeden aparat 2017
Lenin napisał/a:Jest masakrycznie nieostry od pełnego otworu i trzeba go mocno przymknąć, minimum F8.krzychu1979 napisał/a:Helios 40-2 - tutaj potrzebowałbym dobrego argumentu za nim przemawiającego.
Electrical engineers do it with less resistance ;)
Lenin napisał/a:Jest masakrycznie nieostry od pełnego otworu i trzeba go mocno przymknąć, minimum F8.
K-5IIs K-7 i git kit, 50A 1,7, M 135 3,5, DA 1:2,4 35 AL, Vivitar 28mm 1:2,8 , DFA 100mm F 2,8 WR, DA 1:4 15 ED AL, DA 1:2,4 70,DA1:1,8 50mm ,
http://mare7.web-album.org/,http://idzi-derek.flog.pl/
Pentax K-5 II | Pentax K-x | SIGMA 17-50mm EX DC | SIGMA Mini-Wide II 28mm 1:2.8 | DA 35mm 2.4 | DA 70mm 2.4 Limited | SMC-M 75-150mm 4 | METZ 52 AF-1 i Yongnuo 560 IV
Sent napisał/a:A skoro masz jeszcze analoga to plusem będzie pierścień przysłon, w DA mogę robić tylko na pełnej dziurze na analogu
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
ME Super
No właśnie. Na 1.5 przez wizjer to nawet ciężko ostrość właściwą ustawić Wiem, że makro może idealnie malować, bo próbowałem.ADestroyer napisał/a:Magicznie malujący, nieobliczalny i nieprzewidywalny. Do F2.5 charakterystyczny swirly bokeh, od F4 piła tarczowa.
krzychu1979 napisał/a:ADestroyer wrzucisz jakieś zdjęcie poglądowe?
Lenin napisał/a:IMHO za ceny wywoławcze ze znanego polskiego portalu aukcyjnego nie warto. I na dzień dobry wymiana smaru.