vertiico  Dołączył: 08 Maj 2007
Lab zepsuł klisze
Chcialbym sie spytac czy mieliscie podobna sytuacje i co w takim przypadku zrobiliscie.

oddalem film do labu, i podczas odbioru fotek, wszystkie fotki byly czarne, bo film wywolali recznie, a powinna maszynka wywolac :) tak tlumaczyli :)
jutro mam isc reklamowac.
W ramach przeprosin dali mi taka sama klisze, tylko po co mi klisza ja chce swoje fotki :evil:

lipalipski  Dołączył: 28 Mar 2007
A kto Twoim zdaniem zawinił? Nie każdy film się nadaje do labu. I czasami wolę moje filmy wołać "ręcznie", niż żeby to robił lab,

dyptam  Dołączył: 14 Kwi 2007
vertiico napisał/a:
ja chce swoje fotki
Wcale Ci się nie dziwię, myślę, że zwrot filmu za 15 pln to mało. Powinni Ci zaproponować bezpłatny karnet do końca roku na wywoływanie filmów. :-P

Michu  Dołączył: 18 Kwi 2006
Pisałem o tym - przykłady są w naszej galerii. Dla odmiany otrzymałem prawie przeźroczyste klisze. Jednak po zeskanowaniu dalo się sporo uratować, a dodatkowo zdjęcia nabrały dosć malarskiego dizajnu.
Myślę, że Lab w takiej sytuacji za każdym razem daje w ramach zadość uczynienia kliszę wraz z darmowym wołaniem.

vertiico  Dołączył: 08 Maj 2007
lipalipski napisał/a:
A kto Twoim zdaniem zawinił? Nie każdy film się nadaje do labu.

Jak oddawalem klisze, to zapytalem sie czy mozna ja u nich wywolac, sam nie mam jak ( i gdzie).

dyptam napisał/a:
Wcale Ci się nie dziwię, myślę, że zwrot filmu za 15 pln to mało. Powinni Ci zaproponować bezpłatny karnet do końca roku na wywoływanie filmów.

Ja juz u nich nie bede wywolywal wiecej.
Watpie aby mozna bylo jakos "uratowac" :( o powtórzeniu "sesji" nie ma mowy, bo nie ma jak :(
Jedyne pocieszenie ze robilem dwoma aparatami cyfrowym i analogowym, ale nie zawsze :-(

Michu napisał/a:
Pisałem o tym - przykłady są w naszej galerii. Dla odmiany otrzymałem prawie przeźroczyste klisze. Jednak po zeskanowaniu dalo się sporo uratować, a dodatkowo zdjęcia nabrały dosć malarskiego dizajnu.

w tym przypadku klisze sa cale "czarne" badz prawie cale ( np 85%-90% ).

szkoda mi tylko "zmarnowanego" miesiaca focenia :(

PiotrR  Dołączył: 03 Maj 2006
Michu napisał/a:
a dodatkowo zdjęcia nabrały dosć malarskiego dizajnu.

To teraz lab może dochodzi współautorstwa ów malarskich obrazów. :mrgreen:

Skocz do: