Pozdrawiam
Łukasz Bakuła
„Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. Płażewski
Pozdrawiam
Łukasz Bakuła
„Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. Płażewski
NAFO expansion is non-negotiable
*ist DS | K20D | K-5II | 17 | ME-Super | G9X
Mam Pentaksa i nie zamierzam przepraszać
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
Ryszard napisał/a:więc się nie gniewajcie za moją szczerość, proszę
K-1, SMC FA*24/2, SMC FA*300/4.5, T 28-75/2.8: 645N+FA 45-85/4.5+ A 35/3.5, seria tradycyjnych korpusów bagnetu "K" i nawet jakieś Nikony oraz osprzęt do wszystkiego i niczego.
powalos napisał/a:Trochę mnie dziwi, że większość nie usiłowała pozbyć się niebieskiego zafarbu zasłony nad głową chłopaka.
Miłego dnia
K-1, SMC FA*24/2, SMC FA*300/4.5, T 28-75/2.8: 645N+FA 45-85/4.5+ A 35/3.5, seria tradycyjnych korpusów bagnetu "K" i nawet jakieś Nikony oraz osprzęt do wszystkiego i niczego.
Poszukam odpowiedników w RT i w GIMPie, dzięki za podpowiedź.powalos napisał/a:w LR można to uzyskać panelu HSL, gdzie można "ściągnąć" dany kolor "po całości
Twój ma trochę sine czoło. Mój za to zbyt rumiane lico Co nie zmienia faktu, że najlepiej wybrnąłeś, bo faktycznie odbiór całości jest ważny.powalos napisał/a:Jak się dobrze przypatrzeć to ciut tego zafarbu u mnie też zostało
Masz rację, wredny przypadek, ale jednak dość powszechny na takich imprezach. Dużo kombinowałaś suwakami kolorów, czy z ustawienia WB taka "sepia" Ci wyszła?Jakaranda napisał/a:Chciałam usunąć zażółcenia z policzka i fioletowy cień pod uchem. Scena oświetlona dwoma źródłami światła o różnej temperaturze barwowej i dlatego było to takie trudne.
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
Pentak K3II
Był Pentax K-x, oraz pożyczone K1000 i K200D
https://www.flickr.com/photos/138543993@N07/albums
Blog o moich wędrówkach.
Ryszard napisał/a:Masz rację, wredny przypadek, ale jednak dość powszechny na takich imprezach. Dużo kombinowałaś suwakami kolorów, czy z ustawienia WB taka "sepia" Ci wyszła?
Przepraszam za ubóstwo językowe w temacie kolorów, ale najbliżej z tym mi się kojarzy. Żona się śmieje, że dla mnie połowa świata jest beżowa...
Miłego dnia
pozdrawiam
k-S2 GR Fuj
Miłego dnia
Miłego dnia
pozdrawiam
k-S2 GR Fuj