kubus  Dołączył: 09 Kwi 2007
  Powraca DIGITAL FOTO-VIDEO
W sobotę a najpozniej w poniedziałek(tak poinformowano mnie w redakcji) będzie w sprzedaży (po kilku miesiącach przerwy) miesięcznik DIGITAL FOTO-VIDEO. Dział już ich strona internetowa http://www.digitalfotovideo.pl/ :-D

Enzo  Dołączył: 20 Gru 2006
Re: Powraca DIGITAL FOTO-VIDEO
kubus napisał/a:
W sobotę a najpozniej w poniedziałek(tak poinformowano mnie w redakcji) będzie w sprzedaży (po kilku miesiącach przerwy) miesięcznik DIGITAL FOTO-VIDEO. Dział już ich strona internetowa http://www.digitalfotovideo.pl/ :-D

Fajnie ! Dużo praktycznych porad i przykładów - coś w sam raz dla takiego zdjęcioroba lamiastego jak ja :-D

No to jest nas już dwóch zdjęciorobów. :mrgreen: :mrgreen:

emigrant  Dołączył: 20 Wrz 2006
kubus, Wygląda podobnie, ale to już nie jest "CHIP Foto Video Digital".
A w ogóle, to główne artykuły były tłumaczeniami z któregoś brytyjskiego magazynu, chyba "Practical Photography".

[ Dodano: 2007-09-29, 10:18 ]
Redaktor naczelny jest ten sam, co dawniej.

Maciek  Dołączył: 20 Kwi 2006
Cytat
Temat numeru - fotografowanie wiosny.

a pod spodem ilustracja:
Cytat
w barwach złota i czerwieni

;-)

emigrant  Dołączył: 20 Wrz 2006
Przeglądałem. Ten numer za ciekawy nie jest. Ale lepiej, że pismo zreaktywowano, niż żeby zniknął kolejny magazyn dla fotoamatorów.
Na płycie m.in. Photoshop CS3 w wersji trial 30 dni.

W sobotę kupiłen gazetę. Zrobiłem małe porównanie i okazało się nie tylko redaktor naczelny jest ten sam ,ale i cały zespół redakcyjny jest ten sam co w poprzedniej gazecie.Zmienił się tylko wydawca. :-B

[ Dodano: 2007-09-30, 16:44 ]
MACIEK Na 5 stronie jest Temat numeru "W barwach złota i czerwieni. Fotografujemy polską jesień" Nie wiem gdzie znalazłeś ten cytat o wiośnie

Maciek  Dołączył: 20 Kwi 2006
kubus napisał/a:
MACIEK Na 5 stronie jest Temat numeru "W barwach złota i czerwieni. Fotografujemy polską jesień" Nie wiem gdzie znalazłeś ten cytat o wiośnie

Na www - http://www.dfv.pl/w_numerze/

Faktycznie ktoś strzelił byka na stronce. :mrgreen: Przeglądając wcześniej stronę nie zwróciłem na to uwagi :-B

sailor9  Dołączył: 23 Paź 2006
A kiedy będzie reaktywacja FotoPozytywu :?: :cry:

Fafniak  Dołączył: 19 Kwi 2006
sailor9 napisał/a:
A kiedy będzie reaktywacja FotoPozytywu
- ja po nich nie placze......w pewnym momencie zmienili sie w wydawnictwo pseudo albumowo bez ciekawych tekstow......widac ze nei mieli pomyslu na bardziej ambitne wydawnictwo...

PawelK  Dołączył: 03 Maj 2007
Fafniak napisał/a:
sailor9 napisał/a:
A kiedy będzie reaktywacja FotoPozytywu
- ja po nich nie placze......w pewnym momencie zmienili sie w wydawnictwo pseudo albumowo bez ciekawych tekstow......widac ze nei mieli pomyslu na bardziej ambitne wydawnictwo...

Ja jednak za nim troszke placze, bo owszem zgodze sie, ze poszli troszke na koncu jakby nie ta droga, ale co by nie mowic prezentowali jakis sensowny poziom na tle innych polskich gazet o fotografii...

Obecnie wogole jakas tragedia jest kwartalnik Fotografia to sie zrobil nie do przejscia - artykuly sa tak odjechane ze chyba tylko dla profesorowi krytykow fotografii to napisane.
W Empiku nie da sie kupic Black&White photography i mimo usilnych staran nie chca go sprowadzac. Zaś B&W jest poprostu dla mnie troszke za drogie(50 zeta)...

W innych gazetach owszem wyczytasz jaki aparat kupic, jakies porady techniczne wszystko fajnie ale brakuje dobrej fotografii...

Ot sie wyzalilem:)

Pozdro

dyptam  Dołączył: 14 Kwi 2007
emigrant napisał/a:
Wygląda podobnie, ale to już nie jest
To fakt, niby ta sama redakcja a artykuły inne :-/

Filippo  Dołączył: 29 Wrz 2007
Cieszę się, że pismo zostało reaktywowane, całkiem lubiłem ten tytuł. Szkoda jednak, że sprawia wrażenie, iż powstało w pośpiechu. Olbrzymia ilość literówek, mam nadzieję, że są to złe dobrego początki.

djack  Dołączył: 22 Kwi 2006
Czy ten numer już się pojawił? Teoretycznie powienien już być...

Żaba  Dołączył: 08 Cze 2006
djack, tak. Przegladalem w Empiku. Generalnie mało tekstu wiel stron sprawia wrażenie że są układane tak aby ukryć braki w materiale. Do tego test dwóch mega zoomów bardzo słaby. Raczej kiepsko ale to tylko moje prywatne odczucia.

No właśnie chciałem sobie w Empiku przejrzeć i nie ma. Wykupili czy co? ;-)

konopia  Dołączył: 24 Kwi 2007
kubus napisał/a:
A w ogóle, to główne artykuły były tłumaczeniami z któregoś brytyjskiego magazynu, chyba "Practical Photography".

też odniosłem takie wrażenie,(PP kupuję praktycznie co miesiąc) będąc w Polsce kupiłem FVD w środku było o tym samym co w PP.

awakqwq napisał/a:
Raczej kiepsko ale to tylko moje prywatne odczucia
Ale za to Marek Wyszomirski jest tam wspominany.

Skocz do: