tidus art  Dołączył: 09 Paź 2006
RAW
Witam, mam pytanie dosc idiotyczne i pokazujace nie obycie sie z KaDyszka ale chcialem sie spytac jak wlaczyc zeby aparat robil rawy caly czas a nie jedno zdjecie jak to sie u mnie dzieje po nacisnieciu raw na korpusie

Zdano  Dołączył: 23 Paź 2006
tidus art, najlepszym rozwiązaniem jest przeczytać instrukcję obsługi. Ustawiasz to w menu aparatu.

corn  Dołączył: 02 Wrz 2007
tidus art, Jeżeli pytasz po polsku to, Instrukcja str.122, jeżeli po angielsku to Manual operating page 122, jeżeli po niemiecku to Bedienungansleitung seite 122, jeżeli po francusku (uwielbiam Francuzki) to Mode d'emploi p. 122. I czytać, czytać, czytać dopiero jak czegoś nie rozumiesz to pytać, pytać, pytać. Wtedy napewno każdy Ci pomoże, a tak zostałeś sam na tym poście jak szwagier na weselu. Ale jeżeli nie masz żadnego z powyższych podręczników, manuali i innych to wal na priv, odpowiem Ci wtedy, że w Rec Mode wybierzesz w opcji File format taki jak chcesz : sam RAW, sam JPEG, lub RAW+ czyli te dwa razem. A jak się zdecydujesz na RAW, to jeszcze zdecyduj czym będziesz je obrabiał czy jako PEF, czy jako DNG, bo różne przeglądarki nie pokazują wszystkich formatów. To by było na tyle. Żebyś na przyszłość nie płacił frajerskiego, to masz te moje (może oschłe ale Ci się należały) uwagi za darmo.

[ Dodano: 2007-10-07, 20:53 ]
Przepraszam za uwagę że zostałeś sam. W czasie jak pisałem pierwszy post to już ZDANO mnie częściowo wyręczył. Pa

dżejpi  Dołączył: 04 Paź 2007
corn czy te Francuzki uwielbiasz po polsku? :roll:

Marooned  Dołączył: 14 Paź 2006
Lepiej po francusku :evilsmile:

mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
Francuski bez... *)

-----------------
*) Z ogłoszeń w jednym z dzienników wrocławskich

To jakaś odmiana bzu?

tidus art  Dołączył: 09 Paź 2006
witam,
wiem ze zasluzylem na oschlosc.... za lenistwo sie placi.... norma
mimo wszystko wielkie dzieki za pomoc

Nastepnym razem pomysle 3 razy,zastanowie sie i poszukam sam zanim zapytam hehe :-B :-B :-B

zorzyk  Dołączył: 21 Kwi 2006
tidus art, ale zwróć uwagę, że cały czas toczy się tu rozmowa ;-)

mygosia, Marooned, Zwróćcie uwagę, na to co napisał dzejpi oficjalnie to chodzi o Francuzki a nie po frncusku. "...chociaż, no nie wiem..." jak mówił książę w reklamie MM

[ Dodano: 2007-10-08, 21:11 ]
tidus art, a ty się nie przejmuj, po prostu corn wczoraj miał kryzys wieku starczego ( i instrukcję otwartą na kolanach) to sobie poużywałem na "młodym" a potem zobaczyłem, że masz jeden post więcej niż ja.

mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
corn, wiesz - głodnemu chleb na myśli ;-)

zorzyk  Dołączył: 21 Kwi 2006
corn napisał/a:
sobie poużywałem na "młodym"
hm? Tutaj takie coś nie obowiązuje!.

corn - ależ wiem.. w głowie miałem Francuzki po francusku :oops:

Marooned, Zacznę od tyłu. Tfu.. od ostatniego postu. No ... i tak ma być.
Mygosia - Oj jak lubię bułeczki
Zorżyk- nie obawiaj się ja też jestem z tej starej dobrej szkoły, a że z francuską pikanterią ??? ...to rozwesela.
Pozdro. BB
tidus art, A ty się nie przejmuj, ja za chwilę też będę miał pytanie i też wydawać by się mogło lamerskie, ale nie mogę sobie dać rady z opublikowaniem fotki do posta na jakimkolwiek portalu, ale czytam i się uczę, jak zostanę bezradny jak dziecko we mgle , to zapytam na forum.

Skocz do: