matb  Dołączył: 02 Lis 2006
argawen, {...}
już miałem coś napisać, ale po zastanowieniu wycofałem :roll:
Na polski to będzie się tłumaczyło jako ZNP (i bynajmniej, nie chodzi o nauczycieli!). Każdy facet pozostający w stałym związku z kobietą w wieku reprodukcyjnym musi to regularnie przechodzić, niestety :-P

Fafniak  Dołączył: 19 Kwi 2006
matb napisał/a:
ZNP
to cos z gatunku OSN ?

argawen  Dołączył: 19 Kwi 2006
Fafniak napisał/a:
to cos z gatunku OSN ?
Opolskie Centrum Nurkowe ?

l_uka  Dołączył: 20 Kwi 2006
Cobretti napisał/a:
kup sobie za grosze np. pentaxian.pl i bedziesz rzadził

mi wystarczy to, co mam w robocie. W ogole nigdy nie lubilem argumentow pod tytulem "to sobie kup" - na forum onanistycznym taki argument w ogole nie ma sensu :P

mygosia napisał/a:
Chyba ktoś tutaj ma pms

ktos tutaj nie rozumie w ogole o czym jest mowa i probuje byc elokwentna :shock:

matb  Dołączył: 02 Lis 2006
argawen napisał/a:
to cos z gatunku OSN ?
Opolskie Centrum Nurkowe ?

Chyba Sentrum?

Misiek  Dołączył: 05 Lip 2007
l_uka, może napisz kto był sprzedwacą. Najlepiej w rekomendacjach na Giełdzie. Niech będzie to ostrzeżenie dla innych, bo na razie ta dyskusja zmierza do nikąd.....

Zdano  Dołączył: 23 Paź 2006
l_uka, co do szkła popieram innych, opisz w giełdzie całą sprawę.
Co do reszty, tez mi sie nie bardzo podoba cała ta sytuacja.

matb napisał/a:
Chyba Sentrum?
Nie. OSN- Opolskie Centrum Nurkowe. Poszukaj :-P Ale to już za dużo OT-ów. Dla mnie temat jest poważny, bo także płaciłem i wcale nie grosze.

Michu  Dołączył: 18 Kwi 2006
Osobiście podejrzewam raczej, że ktoś trochę za bardzo przejmuje się p*****. Owszem, może to być dość przykre, ale żeby od razu strzelać fochem, jak Czapajew z taczanki?
Nie mam pojęcia również dlaczego wypłyneła sprawa Piotrka. Jakiś sensowny argument? Sorry L_uka, ale odnoszę wrażenie, że w związku z nie do końca odpowiednim zachowaniem tajemniczego kradzieja obiektywu wyrzuciłeś swe żale magazynowane skrzętnie w głębokich pieleszach swej wrażliwej duszy. I sądzę, że trafiłeś z wieloma argumentami trochę obok wiadra. Myślę, że chwila spokojnej kontemplacji pozwwoli Ci za chwilę spojrzeć na to wszystko z odpowiednim dystansem.

Misiek napisał/a:
może napisz kto był sprzedwacą

a tam, nie bede nikogo pietnowal. Narzekam tylko. PMSa bede mial za jakies 2 tygodnie :-P

Misiek napisał/a:
na razie ta dyskusja zmierza do nikąd

przeciez to Hyde Park - dyskusji o niczym juz tu nie ma? :shock:

Zdano  Dołączył: 23 Paź 2006
Michu napisał/a:
trafiłeś z wieloma argumentami trochę obok wiadra

A mnie się wydaje, że coś do wiaderka wpadło.

Wiesz. Rodzi się pytanie, o co tu chodzi. Składki na serwer były dobrowolne. Osobiście zapłaciłem za to, by forum działało - by Piotrek nie ponosił sam kosztów.
I w takim układzie nie czuję się pokrzywdzony.

Michu napisał/a:
sądzę, że trafiłeś z wieloma argumentami trochę obok wiadra. Myślę, że chwila spokojnej kontemplacji pozwwoli Ci za chwilęspojrzećna to wszystko z odpowiednim dystansem.

no wiesz, tak sie sklada, ze nie pisze na forum od dosc dawna, co zaprawde powiadam Ci, pozwolilo mi nabrac sporego dystansu. Z tym wiadrem to wypaliles jak zwykle, po swojemu. Ale choc argumentow mam niewiele, sa one po prostu niepodwazalne. I moge sobie tutaj pisac jeszcze 3 tysiace postow na ten temat i tak Piotr oleje sprawe - taki administrator. I tego wlasnie nigdy nie zrozumiem. Jesli Ty, Bydgoszczanin, rozumiesz swojego zioma, to ja chetnie poslucham, dlczego ma nas w "glebokim powazaniu"? Jakiej sprawy bronisz i po co?

mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
l_uka napisał/a:
ktos tutaj nie rozumie w ogole o czym jest mowa

Hmm... No jeśli tak, to może wytłumaczysz jak krowie na rowie o co chodzi - też się połączę do forumowego narzekania :-)
Wiesz - nie do końca to rozumiem, ale chyba macie podejrzenia [pretensje?], że nasze składkowe pieniądze nie poszły tylko na sprawy forumowe - tak? Ale czy nie mogło być tak, że jak ktoś z tego korzysta [hmmm... półprywatnie?] , to sobie płaci jakąs opłatę ze swojej kieszeni?

Michu napisał/a:
Osobiście zapłaciłem za to, by forum działało - by Piotrek nie ponosił sam kosztów.
I w takim układzie nie czuję się pokrzywdzony.

acha, czyli w Bydgoszczy 503 nie wystepuje - fajowo. Powinna dostac za to dodatkowe punkty w rankingu polskich miast :mrgreen:

perl  Dołączył: 24 Wrz 2006
Michu, spacja ci nie działa. (?)

Żaba  Dołączył: 08 Cze 2006
Nerwowa atmosfera sie nam zrobiła. Nie wiem czy jest sens w jednym wątku dywagować o tych 2 różnych sprawach. Mam tylko nadzieje że ta dyskusja nie przerodzi się sprzeczkę sprzeczka w pyskówkę a pyskówka w kłótnię :-/

L_uka - zauważyłem, że od jakiegoś czasu zniknąłeś.
Smutno mi z tego powodu.
Nie mam pojęcia, co dzieje się na szczeblu administracyno-moderatorskim. I cieszę sięz tego jak cholera - po prostu nie trawię wszelkiej polityki. Piotrka nie bronię ze względu na ziomkostwo. Wiem tylko, że czasowo jest wykopany w kosmos i na nasze łamy ściągają go awarie. Administruje to forum, ponieważ to jego serwer. Chodzą słuchy, że ma nastąpić w tym roku przeprowadzka. Być może wówczas sytuacja się poprawi. Ale może i spowoduje to zapaść naszej społeczności - jeśli sprawy finansowe nie zostaną właściwie rozwiązane.
Dlatego właśnie nawet nie w głowie mi jakiekolwiek dąsy. Forum działa - świetnie. I o nic innego mi nie chodzi.

mygosia napisał/a:
Ale czy nie mogło być tak, że jak ktoś z tego korzysta [hmmm... półprywatnie?] , to sobie płaci jakąs opłatę ze swojej kieszeni?

No pewnie ze moglo tak byc! Ja naprawde chcialbym zobaczyc ogloszenie pod tytulem "chcesz miec skrzynke @pentax.org.pl, zaplac XXpln/rok to ja dostaniesz" :mrgreen: Widzialas gdzies takiego posta? Jak juz mowilem, dawno nie czytalem, wiec moglem pominac :oops:

Michu napisał/a:
Forum działa - świetnie.
Tak sobie działa.

[ Dodano: 2007-10-08, 23:12 ]
l_uka napisał/a:
Ja naprawde chcialbym zobaczyc ogloszenie pod tytulem "chcesz miec skrzynke @pentax.org.pl, zaplac XXpln/rok to ja dostaniesz" :mrgreen:
Nie przypominam sobie. Ale może nie dla nas maluczkich to jest.

Skocz do: