Jurek  Dołączył: 09 Cze 2007
Zoomy

Cobretti  Dołączył: 06 Lut 2007
Czemu ciekawy? Kompletnie nic z niego nie wynika...

hamster  Dołączył: 11 Paź 2006
lubię sobie poczytać takie felietoniki ale... mało na temat

zorzyk  Dołączył: 21 Kwi 2006
O przepraszam :evil:

"Jakość fotografii (niektórzy z pewnością westchną tu: "niestety...") nie zależy od rozdzielczości. W przeciwnym wypadku znacznie więcej osób byłoby znakomitymi fotografami!"

Gdyby Jurek nadał inny tytuł temu wątkowi, np. "Nowy Fotograf niedzielny" albo "Nowy felioton Mike'a Johnstone'a" wszystko byłoby od razu jasne.

Żaba  Dołączył: 08 Cze 2006
Hehehe Mike znowu w formie. Tak przy okazji Mike kiedys zachwycał sie i piał w niebogłosy nad Tamronem 17-35, którego jak twierdził czesto używa. Jak widać ludzie mają zmienne poglady :mrgreen:

Czasem odnoszę wrazenie, że jako lekturę obowiązkową należałoby polecić pozostałe felietony, szczęśliwie ich tłumaczenie znajduje się również na fotopolis.

tomecki  Dołączył: 22 Kwi 2006
Znaczy co Cawun znowu fe? :mrgreen:
A ja tłumok jeden wolę zoomy :oops:

argawen  Dołączył: 19 Kwi 2006
tomecki napisał/a:
A ja tłumok jeden wolę zoomy :oops:
Jak to powiedział jeden Żyd w pewnym filmie " Nie każdy jest doskonały" :-P

tomecki, przetłumacz, bo teraz to ja tłumok jestem :oops: , ale też wolę zoomy ;-)

H.M.  Dołączył: 25 Kwi 2006
O ja pierdziele...
tewn aparat na obrazku
Cytat
Canon PowerShot S5 IS - katalizator dzisiejszych rozważań

ma dwa głośniczki !!! Ja już w końcu rozumiem co to jest stereografia :mrgreen: :-B :-B :-B :-B :-B

tmszdmsk  Dołączył: 16 Lip 2007
H.M. napisał/a:
tewn aparat na obrazku [...] ma dwa głośniczki !!!

Obstawiam, że to dwa mikrofony. Można później oglądać nakręcone filmy z dźwiękiem przestrzennym ;)

zorzyk napisał/a:
tomecki, przetłumacz, bo teraz to ja tłumok jestem :oops:

Rozchodzi się o to że w przytoczonym w pierwszym poście tekście z fotopolis, autor owego tekstu wskazuje nam jednoznacznie że musimy, powinniśmy używać stałek i to najlepiej tych już nieprodukowanych legendarnych wyrobów firmy leica (chociaż jak pisze ów autor dzisiejsze zoomy mają bardzo wysoką jakość i jedynie akademickie spory są w stanie rozstrzygnąć wyższość jednego nad drugim), to ja głupi tuman, kompletny amator, nie wiedzieć czemu i tak wolę używać zomma.
Mam nadzieję że za mocno nie pokręciłem :mrgreen:

hamster  Dołączył: 11 Paź 2006
a ja po przeczytaniu nagłówka:
Cytat
W tym miesiącu nasz ulubiony amerykański felietonista zastanawia się nad sensownością fotografowania cyfrówkami z segmentu ultrazoomów. Tym samym dzisiejszy odcinek "Fotografa niedzielnego" został poświęcony rozważaniom na temat obiektywów zmienno- i stałoogniskowych. Zapraszamy!
napaliłem się że Mike Johnston napisze coś konkretnego o dzisiejszych zoomach, o zoomach w kompaktach, coś za coś przeciw a tu tylko.... wszystkie są dobre ale ja i tak ich nie kupię.

Michu  Dołączył: 18 Kwi 2006
Przejdzie Ci z czasem Tomecki. Miesiąc na Prozaku, po dwie lewatywy dziennie i Lexigen przed wyjściem z domu uzmysłowią Ci, że jednak wolisz stałkę.

alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
hamster napisał/a:
wszystkie są dobre ale ja i tak ich nie kupię.

mam tak samo, bo mnie nie stac ;-)

Michu napisał/a:
Miesiąc na Prozaku, po dwie lewatywy dziennie i Lexigen przed wyjściem z domu uzmysłowią

Michu, nic z tego, taką terapię stosuję codziennie od dwóch lat i jakoś nic, może pora zwiększyć dawkę?

Dent  Dołączył: 30 Lip 2007
tomecki napisał/a:
Miesiąc na Prozaku, po dwie lewatywy dziennie i Lexigen przed wyjściem z domu uzmysłowią

Michu
Po co te koszty (prozac drogi, papier toaletowy też nie tani(a przynajmniej ten miękki)),
wystarczy że położysz się na tydzień do szpitala z NFZ gdzie frustracja aż fruwa, i tak cię przeleczą że ci się cały światopogląd zmieni i pokochasz kompakty na 35mm film.
Pozdrawki

Skocz do: