yourNIGHTMARE  Dołączył: 12 Maj 2007
AF 35-70/2.8 do ME F
Czy ktos ma z Was takie szklo LINK , a co wiecej chcialby sie go pozbyc ? ;-) Wlasnie jedzie do mnie z wysp ME F i fajnie bedzie, gdy caly komplecik sie zrobi wtedy bedzie mozna zobaczyc jak to wspolgra. Po drugie to juz bedzie podstawa do niezlej (pewnie w dalekiej przyszlosci) kolekcji :mrgreen:

Zdano  Dołączył: 23 Paź 2006
Owszem, mam ale nie oddam :evilsmile:
A komplecik jest bardzo fajny, do tego winderek, no po prostu sam miód.
Jeszcze raz dzięki dzerry za pomoc :mrgreen:

argawen  Dołączył: 19 Kwi 2006
yourNIGHTMARE, Zdano ma

No tak jeden jest, ale pod scisla ochrona :-P
Jak to wogole foci masz cos na kompie z tego zestawu aby sie pochwalic, a co wiecej doprowadzic mnie do furii ? :mrgreen:

Na kompie nie mam nic bo nie skanowałem i prawdę powiedziawszy samymi zdjęciami nie ma się co chwalić, to był taki film testowy czy wszystko działa. Sam aparat muszę oddać do czyszczenia bo matówka przypomina śmietnik.
AF w wydaniu z przed 30 lat jest trochę archaiczny ale działa. Trochę wolniejszy od K10 ;-) .
Obiektyw ma sporą odległość minimalnego ostrzenia bo ponad 1 metr i super nie wygodny pierścień ostrzenia, bardzo wąski i zupełnie gładki. Na dodatek ostrząc ręcznie trzeba pokonać opór silnika.
Ale zabawa jest przednia. Może w sobotę lub niedzielę wybiorę się do W-wy to wspólnymi siłami z kadrą warszwską wypstrykamy film, który będzie godzien skanowania i pokazania ogółowi.

argawen  Dołączył: 19 Kwi 2006
Zdano napisał/a:
Ale zabawa jest przednia. Może w sobotę lub niedzielę wybiorę się do W-wy
:mrgreen: :mrgreen: . Toś się wygadał.

No nie krepuj sie :mrgreen: Ktos chetny do postrzelania nieswojego filmu napewno sie znajdzie :-P Pozniej pozostanie tylko kosmetyka i mozna bedzie podziwiac efekty pierwszego AF Pentaxa ;-)

matb  Dołączył: 02 Lis 2006
Ostatnio taki komplecik (ME F, AF 35-70 i winder) był do nabycia na giełdzie foto we Wrocławiu. Rzecz w tym, że w obiektywie był skopany AF i nie działał. Za całość gość chciał 800zł ZTCP. Odpuściłem.

argawen, jeżeli mi się uda przyjechać to Ci przywiozę coś do zabawy ;-)

matb napisał/a:
Za całość gość chciał 800zł

O rany to ja majątek mam w takim razie :shock:
Przyjmę w rozliczeniu jakiegoś Ltd. :roll:

Zdano napisał/a:
matb napisał/a:
Za całość gość chciał 800zł

O rany to ja majątek mam w takim razie :shock:
Przyjmę w rozliczeniu jakiegoś Ltd. :roll:

lepiej zrob to co ja chce zrobic, a mianowicie: przytrzymaj jeszcze pare latek a kupisz sobie za to ze dwa modele K50D (bo takowe pewnie juz wtedy beda chodzic) :mrgreen:

matb  Dołączył: 02 Lis 2006
Na razie to może dwa takie (no, może trochę mniej) wymienić na k1000 ;-)

matb napisał/a:
Na razie to może dwa takie (no, może trochę mniej) wymienić na k1000 ;-)

Tak sie nabijamy z tej aukcji na K1000, ze chyba wysle temu sprzedajacemu kilka linkow z cenami tego sprzetu bo jak tak dalej pojdzie to te 1500zl nie wystarczy mu na oplaty alledrogo :mrgreen:

tref  Dołączył: 05 Wrz 2006
Zdano napisał/a:
Może w sobotę lub niedzielę wybiorę się do W-wy to wspólnymi siłami z kadrą warszwską wypstrykamy film, który będzie godzien skanowania i pokazania ogółowi.
Bardzo mnie cieszy taka wiadomość! Z chęcią popsuję taki film :-) wspólnymi siłami na pewno zrobimy 1 na 36 klatek, którą da się pokazać.

tref napisał/a:
Z chęcią popsuję taki film

Wiedziałem, że na Ciebie mogę liczyć :mrgreen:

Zdano napisał/a:
tref napisał/a:
Z chęcią popsuję taki film

Wiedziałem, że na Ciebie mogę liczyć :mrgreen:

hmm... jak to lecialo "a nie mowilem" :mrgreen:
Do psucia nieswoich filmow nie trzeba namawiac :-P

Skocz do: