lipalipski  Dołączył: 28 Mar 2007
Zamierzam zrobić kilka panoram -a dokładnie w kilku miejscach, a w każdym miejscu cztery, każdą w innej porze roku. Poza tym szykuję się (narazie mentalnie) na wyprawy po Podlasiu w celu fotograficznej dokumentacji miejsc, które z powodu postępu cywilizacyjnego za chwilę znikną.

dzerry  Dołączył: 01 Maj 2006
Aspius napisał/a:
samotne drzewo na wzgórzu

wiem, ze oklapane, ale szukam takiego drzewa juz dobrych kilkanascie lat ;-)
Aspius napisał/a:
szpaler drzew przy drodze na Warszawę

taki:? ;-)

dz.

Aspius  Dołączył: 18 Wrz 2006
dzerry napisał/a:
wiem, ze oklapane, ale szukam takiego drzewa juz dobrych kilkanascie lat ;-)

to o którym myślę nie jest chyba jakieś szczególne...jednak fakt ze o nim myślę powoduje ze sie do niego przywiązuje ;) wiesz trochę jak oswajanie lisa z małego księcia ;)
Mam jeszcze jedno drzewo, nie na wzgórzu. Widziałem je kiedyś we mgle.. ach to chyba mój najbardziej żałowany kadr - w sensie nie zrobiony. Później nie było już nigdy takiej mgły... szkoda.
dzerry napisał/a:
taki:? ;-)dz.

hmm mój widzę zawsze z boku jak jadę, nie widziałem go jeszcze od przodu ;) ale podejrzewam, ze może wygladać podobnie ;)

pzdr
Grzesiek

dzerry  Dołączył: 01 Maj 2006
Aspius napisał/a:
ale podejrzewam, ze może wygladać podobnie ;)
to nadawalby sie idealnie na projekt szkoleniowy, o ktorym od jakiegos czasu mysle - cytaty z mistrzow. Pozwol alkos, ze niecnie sie toba posluze ;-)

Garry Winogrand

alkos

Cos takiego mi sie wlasnie paleta po glowie. Tylko musze najpierw sie w albumy obkupic.

dz.

hamster  Dołączył: 11 Paź 2006
Cytat
Zauwazyliscie, ze prawie nikt sie nie przyznal sie na czym dokladnie te projekty maja polegac
obawa o kradzież pomysłów? ;-)

vesper  Dołączyła: 19 Gru 2006
mumonzan napisał/a:
Ja tam nie mam kompletnie żadnych pomysłów, żyję dzisiaj i jutra nie wyglądam, ale pozować mogę do upadłego [to do vesper ]

:mrgreen: Jak masz długie włosy, niebanalną twarz i wleziesz mi do leśnego jeziorka o porze porannej stosownej na mgiełki to wchodzę w to.

perl  Dołączył: 24 Wrz 2006
mumonzan napisał/a:
perl, no wiesz! Akurat awatar Fafniaka to jest taka "ikona" forum! właściwie nie wyobrażam sobie forum bez takiego awataru Fafniaka! (bo ja młody jestem:)
a widziałeś poprzedni? ;-)

vesper napisał/a:
Jak masz długie włosy, niebanalną twarz i wleziesz mi do leśnego jeziorka o porze porannej stosownej na mgiełki to wchodzę w to.

na PPD trzeba bylo robic. Byly poranne mgielki, byla woda (co prawda rzeka nie jezioro), same niebanalne twarze o tamtej porze a wlosy to jakos by sie zorganizowalo ;)
Grzesiek

Maciek  Dołączył: 20 Kwi 2006
dzerry napisał/a:
cytaty z mistrzow

Ja myslałem swego czasu nad takim cyklem ale wzorowanym bardziej na obrazach. Ale niestety jeszcze nie powstało ani jedno zdjęcie do niego... :-(

PiotrR  Dołączył: 03 Maj 2006
dzerry napisał/a:
Zauwazyliscie, ze prawie nikt sie nie przyznal sie na czym dokladnie te projekty maja polegac

Bo chyba musiałbym te ujęcia narysować, a rysować nie umiem. A literackiego opisu strzelać mi się nie chce.

Taaa, Aspius.... Robić parodię własnego pomysłu przed jego zrealizowaniem. Ciekawe. Przewrotne. Nawet mi się podoba :mrgreen:

Nie no, ludzie. Wiocha, muszę zrobić dobre zdjęcie.

Tok'Ra  Dołączył: 10 Lip 2006
vesper napisał/a:
mumonzan napisał/a:
Ja tam nie mam kompletnie żadnych pomysłów, żyję dzisiaj i jutra nie wyglądam, ale pozować mogę do upadłego [to do vesper ]

:mrgreen: Jak masz długie włosy, niebanalną twarz i wleziesz mi do leśnego jeziorka o porze porannej stosownej na mgiełki to wchodzę w to.

Vesper ma chyba na mysli taka sesje. Ja bym sie jednak zastanawial, niby przeziebienie to nic wielkiego, ale... ... ;-)
http://www.eswinoujscie.pl/foto/muza1/

Fafniak  Dołączył: 19 Kwi 2006
Maciek, - impresjonisci.... :roll: ehhhhh

cotti  Dołączyła: 20 Kwi 2006
ciągle planuję dotarcie na jakiś wschód słońca.........

i planuję, że wreszcie Ktoś mi zrobi zdjęcia :-)

perl  Dołączył: 24 Wrz 2006
ja mogę

kiedy będziesz w Tychach? :-)

Tok'Ra napisał/a:
Vesper ma chyba na mysli taka sesje. Ja bym sie jednak zastanawial, niby przeziebienie to nic wielkiego, ale... ...

Nie, nie, nie, nie, nie. Nie. Nie.
Błagam...

vesper napisał/a:
Tok'Ra napisał/a:
Vesper ma chyba na mysli taka sesje. Ja bym sie jednak zastanawial, niby przeziebienie to nic wielkiego, ale... ...

Nie, nie, nie, nie, nie. Nie. Nie.
Błagam...

wiadomo ze nie... u Vesper facet biedzie miał włosy ;) ;) :evilsmile: :mrgreen: :lol:

gilby  Dołączył: 28 Lut 2007
Widzę, że wielu z was czegoś brakuje do realizacji projektów - a to kasy, sprzętu, modela, czasu....
a mi zwyczajnie brakuje odwagi - nieźle, co?
Mam kilka pomysłów odnośnie portretów - ale na razie boje się wyjrzeć z za aparatu.
I mam jeszcze taki pomysł, żeby zrobić stronę www pod hasłem "widzieć piękno" czy coś w tym stylu, edukującej młodych ludzi pod kątem widzenia obrazu, dostrzegania piękna i skupianiu się tylko na obrazie a traktowanie sprzętu tylko jako narzędzia.
Ale tu kompetencji brak.
Ale to by mógł być piękny projekt idący nawet poza internet- wystawy w dużych miastach, prelekcje znanych fotografów, artykuły.

gilby

Skocz do: