pisar  Dołączył: 13 Wrz 2007
Perti 135/2.8
Witam. Czy ktoś się spotkał już z tym obiektywem? Czy warto zaryzykować i kupić go do mojego k10d? http://allegro.pl/item251...2_8_135_mm.html Czekam na szybką odpowiedź. Jak nie to poszukam jakiejś 135-tki drożej. Pozdrawiam

davnes  Dołączył: 18 Lis 2006
mam takiego petri bardzo przyjemny obiektyw i zdjecia z niego wychodzą naprawde przyzwoicie, ma surowe prawdziwe kolory, nie okłamuje ani nie ubarwia zdjec:]
moge sie pozbyć zbieram na cos szerszego

Hmmm. Zabrzmiało jak reklama swojego sprzętu ;) Mógłbyś rzucić kilka linków do fotek nim zrobionych? Ciekawim mnie GO. Na allegro jest dosyć tani. Za ile byś mi go opylił?

stan idealny jeden mały nie mający wpływu na zdjęcia mankament. ale jesli masz okazje to bierz z allegro. nie mam teraz zdjec ostattnio archiwizowałem i zgrywałem na płyty i czysciłem dysk, mam w piwnicy:] :lol:

Dzięki za odpowiedź. Jeżeli nie masz zdjęć, to mógłbyś mi przynajmniej rzec parę słów o bokeh'u?

ładny rozmyty w moim wątku pokaz swój bokech jest zdjecie z tego obiektywu

searching...

[ Dodano: 2007-10-08, 20:01 ]
chyba usunąłeś. no to jeszcze jedno. wiem, że głupie pytanie, ale ja zawsze lubieć być pewny na 100% Czy bez problemu załaduje go do k10d i będzie sobie działał? mam ten aparat od soboty i jeszcze jestem troche ciemny.

Michał K  Dołączył: 22 Lut 2007
ja bym na taką jasną 135 reflektował,bo mam robić za nadwornego fotografa szkoły i zdjęcia na się zdarzają a tam dość ciemno :)

MarWoj  Dołączył: 15 Mar 2007
Michał K, może poszukaj Takumara 2,5/135.Moze to nie super wybór,ale jasna dziura.ZY kiedys robił i zamieścił na forum test 135ek - możesz rzucic okiem na efekty.

[ Dodano: 2007-10-10, 15:26 ]
Mam ten obiektyw i na moje potrzeby od f4 jest dobry.Wprawdzie M 3,5/135 jest ostrzejszy,ale w Taku mam większy margines na błędy w ustawieniu ostrości(no,może nie taki ogromny-3-5 cm :-D ).

Michał K  Dołączył: 22 Lut 2007
aha...tak się zastanawiam ile można dać Max. za smc-a 135/2.8 ?

Skocz do: