Witajcie Pentaksiarze i jednocześnie tu przy okazji Psiarze i Kociarze.....
Piszę tu do Was, bo jest Was sporo i może Ktoś miałby ochotę wesprzeć Punkt Przetrzymań Szydłowiec - Psy z ulicy naszego miasta
/od siebie dodam, że nie tylko miasta, ale i całego powiatu/.
Znam osobiście osobę, dla której znajomi i przyjaciele robią tę zbiórkę oraz osobę, która tę zbiórkę zainicjowała - Magdę .
Oto Magdy list:
https://www.facebook.com/...54351375180949/
Magdalena 9 sierpnia o 22:50 •
Kochani, dzisiaj gdy zobaczyłam post wolontariuszki Punktu Przetrzymań w Szydłowcu, głównej i najwspanialszej osoby, koordynatora wszelkich pomocy w Szydłowcu, od której wszystko się zaczęło i trwa już wiele lat..., pomoc bezdomnym psom i kotom i nie tylko... od razu postanowiłam założyć zbiórkę/wydarzenie. Zbiórka ogólnie jest na rzecz bezdomniaków, a konkretnie tym razem na jakiś laptop nie drogi, ale sprawny, który posłuży celom wolontariackim dla ratowania szydłowiaków ♥.
Laptop nie koniecznie nowy, ale musi być na gwarancji i na paragon bądź fakturę, aby nie "odszedł" za szybko na śmietnik i aby dowód zakupu został przedstawiony wszystkim osobom zainteresowanym.
Kilka słów, skąd ten pomysł i dlaczego: Pomysł jest mój i jeżeli ktoś z góry lub założenia jest temu przeciwny, może opuścić wydarzenie, nie musi pomagać. Głęboko jednak wierzę, że znajdą się dobre dusze ze zrozumieniem i zechcą podjąć "wyzwanie", bo to jak wyzwanie i trochę się boję, czy uda się zebrać na laptop, ale musimy spróbować! :). Jeżeli razem zjednoczymy się, będzie to możliwe ♥. Chciałabym, aby wolontariuszka Kamila mogła 'działać' w końcu na sprawnym sprzęcie w sprawach bezdomniaków, aby nie musiała prosić/ żebrać o pożyczanie. Zakup pojedzie do Szydłowca i tam będzie "służył", mam nadzieję długo .
Chciałabym dodać, iż w tym momencie jest on bardzo potrzebny i zapewniam, że możecie być pewni każdej wpłaconej złotówki, trafi ona konkretnie na ten cel.
Jeszcze raz proszę o wsparcie, nie możesz pomóc finansowo, zaproś znajomych.
To także pomoc ♥ .
Sprawa leży mi na sercu, bo znam Człowieka, znam Kamilę..... Magda chce zebrać na ten laptop 1500zł, a jeśli uda się zebrać więcej, to albo kupi się laptop lepszej jakości, albo nadwyżka przejdzie na karmę, na leczenie, na szczepionki lub inne nagłe potrzeby zwierzaków. Tego jestem pewna. I Magda, i wszyscy, którzy już się do akcji włączyli.
Może Ktoś na forum miałby w kieszeni "piątaka" na pomoc dla psa-szydłowiaka, to podaję link do zrzutki:
https://zrzutka.pl/gnjyku
A oto pensjonariusze - szóstka z 23
Felek, Stefan, uśmiechnięta Adela, Cudak, Filip, Gabrysia
[ Dodano: 2018-08-11, 20:27 ]
Można też pomóc w inny sposób - wpłatą na konto.
Konto udostępniło Stowarzyszenie Dog Rescue, które pomaga pomagać od PRAWIE 4 lat tym szydłowieckim bidom , min. udostępniając konto do zbiórek / wpłat
OSOBISTE SUBKONTO szydłowiaków :)
STOWARZYSZENIE „DOG RESCUE”
Wąska 8 ; 32-020 Wieliczka
35 1600 1462 1025 2490 0000 0002
tytułem: BEZDOMNE z Szydłowca - karma
.......lub własnymi rękami - na przykład wyprowadzając psy na spacery.
Piegusek